Elevii care au absolvit gimnaziul pana in anul 2007 inclusiv, dar care nu au promovat testele nationale sau au absentat, pot da acest examen in sesiunea speciala din perioada 4-7 februarie. Inscrierile vor incepe la 21 ianuarie si vor dura pana la 25

Elevii care au absolvit gimnaziul pana in anul 2007 inclusiv, dar care nu au promovat testele nationale sau au absentat, pot da acest examen in sesiunea speciala din perioada 4-7 februarie. Inscrierile vor incepe la 21 ianuarie si vor dura pana la 25 ianuarie. La aceasta sesiune speciala sunt asteptati sa participe aproximativ 50.000 de copii. De asemenea, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (foto) a solicitat inspectoratelor scolare "sa promoveze agresiv" sesiunea speciala a testelor nationale, "pentru a oferi sansa de a intra in liceu tuturor elevilor".

AJUTOR. Ministerul le-a recomandat inspectoratelor scolare sa asigure locuri de cazare si masa elevilor care sustin testele nationale in alte judete decat cele de resedinta. Directorii scolilor vor face publice toate detaliile legate de sesiunea speciala a testelor, corect si la timp, prin afisarea documentelor specifice in scoli, dar si prin organizarea de intalniri cu dirigintii, profesorii si elevii sau sedinte cu parintii.

"Fiecare absolvent de gimnaziu care va sustine testele natio-nale se va inscrie la scoala unde a terminat gimnaziul si de acolo poate primi si informatii, iar foaia matricola poate fi ridicata tot de acolo", a declarat pentru Jurnalul National Mihaela Suciu, consilier al ministrului Educatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.