Schonline Grup, importator de profile din PVC, estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de circa 22,5 milioane euro, in crestere cu 50%, pe fondul deschiderii primelor unitati de productie, in judetul Dambovita, a declarat Robert Veza, directorul de vanzari al firmei. "Anul trecut nu a fost nici fericit, nici dezamagitor. Cresterea cifrei de afaceri a fost mai mica decat ne-am asteptat, pe fondul cresterii cotatiei monedei euro fata de leu si a majorarii pretului barilului de petrol, la nivel international", a spus Veza.
Potrivit acestuia, firma a consemnat in 2007 o cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro, in crestere cu aproximativ cinci milioane de euro fata de nivelul inregistrat in anul precedent.
Firma va incepe in acest an productia de profile din PVC, dupa ce va cumpara doua linii de extrudare si matrite, instalate intr-o hala situata in localitatea Sinesti, din judetul Dambovita.
Constructia halei a fost finalizata anul trecut, iar utilajele si matritele vor fi instalate la jumatatea anului 2008. Dupa intrarea in functiune a unitatilor, productia proprie va acoperi 70% din totalul vanzarilor companiei de profile din PVC, restul fiind reprezentat de importuri.
Firma intentioneaza sa construiasca, in aceeasi locatie, doua hale de productie a tamplariei din PVC, investitie estimata la 2,6 milioane de euro. "Totalul investitiilor noastre, care au acoperit in special aceste proiecte, a fost de doua milioane de euro in 2007 si va urca la patru milioane de euro in acest an. Cu produsele de tamplarie din PVC nu ne vom adresa persoanelor fizice, ci vom incerca sa participam la proiecte de lucrari de constructie importante, cum ar fi complexuri rezidentiale", a spus Veza. El a adaugat ca pretul profilelor din PVC va urca in 2008 cu maximum 10%.
Veza a nominalizat printre principalii competitori firmele Gealan, Rehau Polymer, Profine si Oltchim Ramnicu-Valcea.
Schonline Grup a functionat pana in 2004 ca subsidiara a grupului austriac Schonline, iar in prezent firma este detinuta de doi cetateni turci, Bunyamin Altindag si Halis Koc.