Valoarea totala a fondurilor de investitii din zona euro a scazut de la 5.989 miliarde de euro, cat era la sfarsitul lui iunie, la 5.895 miliarde de euro in septembrie 2007. Aceasta evolutie negativa se datoreaza unei scaderi a numarului de actiuni p
Valoarea totala a fondurilor de investitii din zona euro a scazut de la 5.989 miliarde de euro, cat era la sfarsitul lui iunie, la 5.895 miliarde de euro in septembrie 2007. Aceasta evolutie negativa se datoreaza unei scaderi a numarului de actiuni publice si alte dividende, de la 2.216 miliarde de euro la 2.172 miliarde de euro si altor titluri care nu fac referire la actiuni, de la 2.044 miliarde de euro la 2.014 miliarde de euro.
O repartizare a activelor desfasurata in bilantul fondurilor de investitii din zona euro, la sfarsitul lui septembrie 2007, indica detineri de actiuni si alte dividende in cantitate de 37%.
Pe locul doi se situau detineri de titluri care nu fac referire la actiuni calculate la 34%, urmate de actiunile detinute din fondul de investitii contabilizate la 13%, depozite de 6% si active fixe estimate la 3% din totalul activelor prezentate in bilant.
In ceea ce priveste politica de investitii, datele arata ca totalul activelor din fondurile de investitii a ramas la 30%, la sfarsitul lui septembrie 2007.
Creantele de fonduri au fost stabilite la 28% din totalul activelor, fondurile mixte la 26% si fondurile pentru proprietatile imobiliare la 4%.
Datele care au fost furnizate de catre centrul de statistica al Bancii Centrale Europene (BCE) indica o scadere a activelor din fondul de investitii al zonei euro in perioada iulie si pana la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, dupa ce in perioada martie - iunie se inregistra o crestere a activelor de la 5,713 miliarde de euro la 5,989 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat de presa al Bancii Centrale a Europei, remis la sfarsitul saptamanii trecute.
Mai multe detalii despre ultimele date referitoare la fondul de investitii din zona euro se pot gasi pe site-ul oficial al BCE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.