Cistigul salarial mediu nominal net realizat a crescut, in luna noiembrie din 2007, comparativ cu luna precedenta, cu 3,4%, la 1.121 de lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Avansul a fost de 37 de lei, compar


Cistigul salarial mediu nominal net realizat a crescut, in luna noiembrie din 2007, comparativ cu luna precedenta, cu 3,4%, la 1.121 de lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Avansul a fost de 37 de lei, comparativ cu octombrie 2007, se arata intr-un comunicat al INS. Totodata, cistigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.522 de lei, cu 3,5% mai mare comparativ cu octombrie 2007. Valorile cele mai mari ale cistigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene (2.768 de lei), iar cele mai mici, in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (645 de lei). Pe locul 2 in topul celor mai ridicate salarii s-au situat activitatile de intermediere financiara, valoarea medie a cistigului net fiind de 2.765 de lei.

Cele mai mari cresteri au fost de peste 12% in activitatile de asigurari si ale caselor de pensii si intre 5 si 11% in sanatate si asistenta sociala, administratie publica, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou si in intermedieri financiare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.