Red Management vrea un business park la Iasi. Reprezentantii companiei au precizat ca acest proiect va fi asemanator parcului Iride din Bucuresti. "Vom dezvolta patru proiecte in Iasi, un business park, doua ansambluri rezidentiale si un parc industr
Red Management vrea un business park la Iasi. Reprezentantii companiei au precizat ca acest proiect va fi asemanator parcului Iride din Bucuresti. "Vom dezvolta patru proiecte in Iasi, un business park, doua ansambluri rezidentiale si un parc industrial. Cel mai mare dintre acestea, parcul de afaceri, va cuprinde 22 de cladiri, structurate pe doua pana la sase etaje. Investitia pentru acest proiect este estimata la 200 de milioane de euro", a spus Andrew Stear, managing partner in cadrul firmei, citat de Mediafax.
Lucrarile de constructie pentru proiect vor fi initiate in toamna acestui an, investitia urmand sa fie realizata de firma Iasi City Centre, detinuta in proportie de 70% de Red Management prin intermediul vehiculului de investitii North East Property Holdings II. Restul actiunilor sunt controlate de firma Caviet inregistrata in Cipru, care detine 20% din capital, si de oamenii de afaceri Zaharia Schrotter si Khalil Abi Chahine, care au 7% si respectiv 3% din titluri.
Parcul de afaceri va fi construit pe terenul fostei platformei industriale Terom, care totalizeaza 13 hectare.
"Va fi un proiect destinat activitatilor de back-office si call center. Sunt foarte multe companii internationale care ne-au solicitat astfel de spatii in Iasi", a declarat Teodor Pop, managing partner in cadrul Red Management.
In sectorul rezidential, investitia companiei se va ridica la 80 milioane de euro, cele doua complexuri urmand sa aiba in total 770 de apartamente.
"La unul dintre proiecte, situat pe strada Vasile Lupu si care va cuprinde 320 de apartamente, lucrarile de constructie au inceput deja. Investitia pentru acest ansamblu va fi de circa 30 de milioane de euro. Pentru cel de-al doilea, amplasat in zona Colina Soarelui, la care vom initia constructia in acest an, investitia se ridica la 50 de milioane de euro. In acest ansamblu vom construi 450 de locuinte", a precizat Stear.
Primul ansamblu este construit pe un teren de 14.000 de metri patrati, iar cel de-al doilea pe unul de 13.700 de metri patrati. Locuintele vor fi destinate clientilor cu venituri peste medie. Al patrulea proiect pe care dezvoltatorul il va construi in Iasi este un parc industrial, construit pe un teren de 14 hectare, in afara orasului. "Suprafata construita va fi de 75.000 de metri patrati, iar investitia va ajunge la 40 de milioane de euro. Lucrarile de constructie vor incepe in primavara anului viitor", a adaugat Stear. El a precizat ca toate cele patru proiecte vor fi finalizate in urmatorii cinci ani. Pe langa aceste investitii, Red Management are in derulare mai multe proiecte rezidentiale si de retail in Bucuresti, Constanta, Arad, Baia-Mare si Braila, care implica fonduri de peste 400 de milioane de euro. Primul proiect de pe piata romaneasca in care a fost implicat grupul a fost Iride Business Park, vandut in 2004 fondului austriac Immoeast pentru 63 milioane euro. RED Management Capital are ca actionari principali fondurile de investitii Warburg Pincus (SUA) si GED Capital (Spania).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.