Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, liberalul Radu Stroe a sugerat ieri, intr-o declaratie pentru“Gardianul“ ca cei 50 de ani, perioada de timp anuntata de catre presedintele Traian Basescu ca fiind termenul de secretiz
Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, liberalul Radu Stroe a sugerat ieri, intr-o declaratie pentru“Gardianul“ ca cei 50 de ani, perioada de timp anuntata de catre presedintele Traian Basescu ca fiind termenul de secretizare a 'dosarului rapirii din Irak>>, ar putea sa expire, prematur, in cursul lui 2008.

Astfel, in legatura cu recentele stenograme ale convorbirilor dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu, Stroe a mentionat ca a solicitat Serviciului Roman de Informatii precizari cu privire la unele afirmatii cuprinse in transcriptul convorbirilor telefonice dintre procurorul Nastasiu si Hayssam. El a tinut sa mai sublinieze si faptul ca solicitari de informare pe aceasta tema nu au fost trimise numai la SRI.“Comisia a solicitat precizari si de la Parchet, MIRA, Doi s'un sfert si Politia de Frontiera“, a aratat Stroe. El a concluzionat, ca in functie de raspunsurile pe care Comisia SRI le va primi de la institutiile vizate, s-ar putea ajunge chiar la desecretizarea tuturor convorbirilor purtate de catre Omar Hayssam.“Am vazut de altfel, ca si Hayssam cere acest lucru“, a mai spus Stroe. O astfel de initiativa ar putea sa dea un curs interesant“dosarului rapirii din Irak“, din 2005, a celor trei ziaristi romani.“In functie de raspunsurile pe care le vom primi vom vedea pana unde se intinde posibilitatea noastra (a Comisiei SRI-n.r.) de a actiona. Trebuie sa vedem daca s-a interceptat cu mandat, daca a interceptat doar SRI... Asteptam raspunsuri. In functie de rezultate s-ar putea ajunge chiar la desecretizarea tuturor convorbirilor purtate de Hayssam. Vom vedea si daca trecem la audieri“, a mai explicat liberalul Radu Stroe.

'Profesorul>> Basescu?
Totodata, seful Comisiei SRI nu exclude ipoteza lansata de „Gardianul“, potrivit careia „profesorul“ din stenogramele Hayssam-Nastasiu este sinonim cu presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.