Omul de afaceri asteapta autorizatiile de constructie pentru patru proiecte ce vizeaza energia eoliana.

Silviu Prigoana va investi in urmatorii cinci ani aproximativ 100 de milioane de euro pentru a produce in jur de 250 de MW de energie eoliana. „Este vorba despre patru proiecte", ne-a declarat Prigoana, care nu a mentionat si zona acestora. „In momentul de fata am depus actele la Consiliile Judetene si la Ministerul Mediului. Acum asteptam aprobarile pentru a putea construi", a mai spus omul de afaceri.

Prigoana sustine ca finantarea va fi asigurata cel mai probabil din surse proprii, fonduri europene si din credite bancare. Nu exclude insa nici probabilitatea asocierii cu fonduri de investitii. „Am gindit investitia ca fiind a noastra, cu finantare din fonduri europene si de la banci. In ceea ce priveste alti investitori, nu am semnat nimic, dar se discuta in continuare", a mai spus omul de afaceri. Amintim ca, la finele anului trecut, Prigoana a declarat pentru Cotidianul faptul ca va atrage si fonduri de investitii in proiectele sale cu energie verde. „Sint doua fonduri cu care discutam de aproximativ sase luni si despre care pot sa spun ca nu sint prezente in momentul de fata in Romania", a declarat atunci Prigoana.

Silviu Prigoana are o avere de 150-160 de milioane de dolari, potrivit ,,Top 300 Capital’’. Prigoana are afaceri in mass-media, salubritate, electronice si in imobiliare.