Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, Marius Oprea, i-a raspuns, ieri, presedintelui Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, Vladimir Tismaneanu, respingand criticile acestuia la
Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, Marius Oprea, i-a raspuns, ieri, presedintelui Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, Vladimir Tismaneanu, respingand criticile acestuia la adresa Guvernului. Tismaneanu a precizat, in luna decembrie a anului trecut, ca premierul Tariceanu ar putea sa interzica printr-o ordonanta de urgenta simbolurile comuniste asa cum Adrian Nastase a interzis simbolurile fasciste din postura de premier.“Nimic si nimeni nu il impiedica pe domnul Calin Popescu Tariceanu sa faca acelasi lucru. Mai ales ca lucreaza de partea lui Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si ma grabesc sa adaug ca ei au facut lucruri foarte frumoase si foarte importante in anul acesta“, a afirmat atunci Tismaneanu. Trebuie spus ca din cele 36 de masuri concrete propuse in Raportului Final al Comisiei conduse de Tismaneanu, autoritatile romane au adoptat doar 4. Traian Basescu si-a asumat 19 masuri, a mai sustinut Tismaneanu, care a subliniat insa ca Guvernul si Parlamentul sunt responsabile cu aplicarea lor. In repli ca, Oprea a mentionat intr-o scrisoare deschisa catre Tismaneanu:“Incercand sa evite politizarea istoriei recente, IICCR a facut si face demersuri pentru punerea in aplicare a recomandarilor Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste cu privire la condamnarea publica a regimului comunist.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.