Prof. univ., academician    Eugen Simion lanseaza astazi, de ziua poetului national, inca 12 volume din manuscrisele lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Academiei Romane. Fostul presedinte al Academiei Romane spera sa termine seria

Prof. univ., academician

Eugen Simion lanseaza astazi, de ziua poetului national, inca 12 volume din manuscrisele lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Academiei Romane. Fostul presedinte al Academiei Romane spera sa termine seria celor 24 de volume in 2010, la a 160-a aniversare a nasterii poetului. “Este un moment esential, e lucrul cel mai important care s-a intamplat anul acesta in domeniul culturii”, a declarat Simion. “In doi ani de zile terminam, ceea ce este extraordinar.” Volumele vor fi insotite de CD-uri pe care sunt reproduse manuscrisele lui Eminescu. In cadrul lansarii de astazi, actorul Ilie Gheorghe, de la Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova, va sustine un recital de poezie eminesciana. Pentru contributia sa la evolutia culturii romanesti, Jurnalul National il declara pe academician Eugen Simion “Omul zilei”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.