Rapidul a dat lovitura pe piata transferurilor in acest inceput de an, vanzandu-l pe Ionut Mazilu in Ucraina pentru suma de 3,75 milioane de euro. Este cea mai banoasa vanzare facuta vreodata de un club din Romania, depasind recordul stabilit tot in
Rapidul a dat lovitura pe piata transferurilor in acest inceput de an, vanzandu-l pe Ionut Mazilu in Ucraina pentru suma de 3,75 milioane de euro. Este cea mai banoasa vanzare facuta vreodata de un club din Romania, depasind recordul stabilit tot in Giulesti, acum un an si jumatate, cand Daniel Niculae a plecat la Auxerre pentru 3,3 milioane de euro. Si pentru jucator este bine din punct de vedere financiar, fiindca Mazilu va incasa la Dnepr Dnepropetrovsk un salariu de 500.000 de euro pe an. Ramane de vazut daca este alegerea corecta si din punct de vedere sportiv, pentru ca echipa lui Protasov se afla in umbra "granzilor" Sahtar si Dinamo Kiev, in ciuda investitiilor masive din ultimii ani.
Transferul lui Ionut Mazilu la Dnepr s-a tot discutat saptamana trecuta, dar a intrat in impas din cauza lui Vasile Siman, patronului Sportului Studentesc, club care mai detinea 10% din drepturile federative ale fotbalistului. Pentru ca tranzactia sa se realizeze, Siman trebuia sa-si dea acordul scris, pe care George Copos l-a obtinut in cele din urma. "A fost un transfer complicat. Au fost mai multe parti care trebuia multumite. Nu a fost doar interesul Rapidului aici, pentru ca nu era suta la suta al nostru, a fost si un alt club care a decis (n.r. - Sportul Studentesc) si a fost, in primul rand, un interes foarte mare al jucatorului. Dnepr a facut o oferta de nerefuzat, pentru Mazilu a fost o foarte, foarte, foarte mare sansa, oferta salariala nu cred ca putea fi refuzata nicicum. Ba chiar clubul Rapid a lasat de la el pentru ca transferul sa se rezolve si pentru ca Mazilu sa fie multumit", a comentat ieri Mircea Rednic, antrenorul Rapidului. "Transferul lui Mazilu la Rapid este problema mea si a clubului Rapid. Nu intereseaza pe nimeni altcineva", s-a multumit sa comenteze Siman. Rednic nu a vorbit cu prea mare regret despre plecarea golgeterului rapidist din prima parte a campionatului: "Nu pot sa spun decat ca ii urez succes lui Mazilu si sper ca de acum inainte sa faca mult mai multe pentru echipa nationala. Este un jucator foarte bun, de nationala, nu pot sa zic nici ca-l regret, nici ca nu-l regret". Rednic a mai precizat ca are in vizor doi fotbalisti care l-ar putea inlocui pe cel plecat, insistand ca patronul Copos sa ii puna la dispozitie o suma apropiata de cea incasata din acest transfer. La randul sau, boss-ul din Giulesti a detaliat viitoarele castiguri ale lui Mazilu. "In primul rand e un lucru bun pentru jucator, pentru ca va castiga aproximativ un milion de euro pe an din salariu si bonusuri la Dnepr. E un salariu de patru ori mai mare decat avea la Rapid, unde castiga in jur de 200.000 de euro", a spus Copos sambata seara, la nunta lui Florin Manea, fiul directorului tehnic rapidist Nicolae Manea. "Vorbim de cel mai mare transfer din istoria campionatului romanesc, care s-a ridicat la 3,75 milioane de euro. E un lucru bun si pentru club, pentru ca se va crea o emulatie, o motivatie la echipa. Jucatorii vor juca mai bine, vor fi mai motivati pentru a prinde un astfel de transfer la un club foarte mare si pentru a castiga un milion de euro pe sezon", a spus Copos, care a precizat ca Grigore Sichitiu urma sa plece ieri intr-o tara din Europa pentru a aduce un atacant "de echipa nationala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.