"Victor sau copiii la putere" de Roger Vitrac si "Puricele", dupa Georges Feydeau, vor fi puse in scena la Teatrul Metropolis, la inceputul acestui an, de Gelu Colceag si Horatiu Malaele.
La Teatrul Metropolis va fi jucata, in aceasta luna, premiera "Celalalt", de Florian Zeller. Monica Davidescu, Cristi Iacob si Cristian Motiu prezinta povestea unui cuplu uzat, in care partenerii si-au pierdut pasiunea, tandretea, interesul unuia pentru celalalt, si care, in ciuda strategiei abordate, sa traiasca fara complicitati, rupti de prieteni si de familie, a ajuns, dupa cinci ani, in impas. Regizoarea Carmen Vestemeanu propune o piesa contemporana, in care personajul principal isi rescrie povestea de iubire pentru a o salva, introducand in viata lor si un amant inventat, "Celalalt".
Piesa tanarului dramaturg Florian Zeller a fost montata la Paris, in 2004 si in 2007.
"Victor sau copiii la putere" de Roger Vitrac, un text tradus in romaneste de Silviu Purcarete, va avea premiera in luna februarie, a anului 2008. Regizorul Gelu Colceag a propus, pentru distributia acestui spectacol, pe actorii Gabriel Costin, Raluca Rusu, Tudor Istodor, Catalin Fartaies si Marius Cordos.
"Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare este o noua montare pregatita pe scena Teatrului Metropolis de Dragos Galgotiu. Regizorul a ales o distributie celebra care-i include pe Marian Ralea, Claudiu Stanescu, Lia Bugnar, Vlad Logigan, Alina Grigore, Tudor Istodor si Ada Condeescu.
Costumele acestui spectacol vor fi realizate de Maria Marinescu, iar animatia video si coregrafia de Sabina Spataru si, respectiv, Silvia Calin. Premiera acestui spectacol este programta pentru luna aprilie.
In lucru la Teatrul Metropolis este si premiera "Puricele", dupa Georges Feydeau, spectacol realizat in stil Commedia dell'Arte, in regia lui Horatiu Malaele. Prima reprezentatie va avea loc in luna mai. Teatrul Metropolis a deschis seria de premiere din acest an cu "Agamemnon" de Rodrigo Garcia, in regia lui Radu Nica, cu Gabriel Rauta, Bogdan Dumitrescu, Ada Navrot si Antoaneta Cojocaru, in distributie.