Pentru prima oara in istorie, gala decernarii Globurilor de Aur n-a avut grandoarea cu care ne-am obisnuit. Motivul este deja binecunoscut: greva scenaristilor de la Hollywood, carora li s-au afiliat si sindicatele actorilor.

In lipsa unei gale fastuoase, fara covor rosu, fara tinute glamour, castigatoarele au fost anuntate in cadrul unei banale conferinte de presa de numai 30 de minute.

Desi, cu sapte nominalizari, era considerat favoritul acestei editii, "Atonement" n-a obtinut decat doua Globuri, pentru cel mai bun film dramatic si pentru cea mai buna coloana sonora originala. La randul sau, "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" a obtinut doua trofee dintre cele patru nominalizari: cel mai bun film de comedie sau musical si cel mai bun actor la aceasta categorie - Johnny Depp. Unul dintre filmele favorite in cursa pentru Oscaruri, "No Country for Old Men", a obtinut Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu - Joel si Ethan Coen - si pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, Javier Bardem. "Le scaphandre et le Papillon" i-a adus americanului Julian Schnabel premiile pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film strain.

Citeste si:

ACTORI. Cei mai buni actori intr-un film de drama au fost desemnati irlandezul Daniel Day-Lewis, pentru rolul din "There Will Be Blood", si britanica Julie Christie, pentru "Away from Her". Cate Blanchett a fost desemnata cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru rolul sau din "I'm Not There".

AMaNARE. Premiul Cecil B. DeMille, acordat regizorului Steven Spielberg, va fi inmanat abia la editia din 2009. HFPA a luat aceasta decizie pentru ca Spielberg sa poata primi distinctia in fata unui public format din oameni care il apreciaza.