Aflate in plina perioada de alegeri pentru rectori, prorectori, decani si prodecani, universitatile incalca cu buna stiinta legea, nesanctionandu-i pe candidatii care nu si-au facut publice declaratiile de avere si de interese. Ministerul Educatiei
Aflate in plina perioada de alegeri pentru rectori, prorectori, decani si prodecani, universitatile incalca cu buna stiinta legea, nesanctionandu-i pe candidatii care nu si-au facut publice declaratiile de avere si de interese. Ministerul Educatiei abia acum s-a sesizat de aceasta frauda.

Au trecut deja trei luni de cand a inceput campania de alegeri pentru functiile de conducere din universitatile de stat. Cum la aceste alegeri, in proportie de 25%, conteaza voturile studentilor, acestia habar nu au ce averi si cu ce alte afaceri se ocupa candidatii pentru functiile de rectori, prorectori si decani. Pe nici unul dintre site-urile institutiilor de invatamant superior nu au fost publicate declaratiile de avere si de interese ale candidatilor, situatie ce reprezinta o incalcare flagranta a Legii Agentiei Nationale de Integritate, cunoscuta sub numele de Legea ANI. La articolul 9, alin 2, se stipuleaza ca toate „categoriile de persoane din cadrul autoritatilor publice si a institutiilor publice trebuie sa depuna declaratiile de avere persoanei desemnate de seful compartimentului de resurse uman e sau, dupa caz, de seful secretariatului din cadrul unitatilor din care fac parte“. In multe universitati, aflate in plina „campanie electorala“, studentii reclama pe toate forumurile educationale aceasta lipsa de transparenta. „Intr-adevar si noi am sesizat acest aspect si cred ca universitatile nu au stiut. Este treaba lor si, in aceasta situatie, numai ele sunt de vina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.