Forzoso este un produs din carne, fiert, destinat copiilor. Ingredientele care intra in compozitia lui sunt: “ficat de pui 29%, piept de pui, slanina, apa, proteina din soia, sare, amidon de grau, legume deshidra-tate, proteina din lapte,

Forzoso este un produs din carne, fiert, destinat copiilor.
Ingredientele care intra in compozitia lui sunt: “ficat de pui 29%, piept de
pui, slanina, apa, proteina din soia, sare, amidon de grau, legume
deshidra-tate, proteina din lapte, fibre celulozice, condimente si arome (acid
ascorbic E 300). Colorant natural (carmin E 120). Conservanti (nitrit de sodiu
E 250, acetat de sodiu E 262)”.

Analiza. Slanina ocupa locul trei in compozitia produsului, avand o
pondere foarte mare raportat la primul ingredient. Profesorul doctor Gheorghe
Mencinicopschi atrage atentia ca slanina este formata din grasimi animale
bogate in acizi grasi saturati aterogeni. Aceasta imprima produsului si o
densitate energetica ridicata. Conservantul utilizat E 250 are efecte mult mai
puternice asupra copiilor decat asupra adultilor, formand compusi stabili ai
hemoglobinei, reducand capacitatea acesteia de a transporta oxigenul si putand
crea stari de hipoxie celulara, cefalee, cianoza. De asemenea, specialistul
nostru atrage atentia ca aditivul alimentar E 249 poate declansa precoce
hipertensiunea si poate provoca alergii si urticarie persoanelor sensibile.
Nitritul poate induce afectiuni ale glandei tiroide, perturband metabolismul
iodului. De aceea, dozele zilnice admise sunt de 0,1 mg/kg corp.

Concluzii.
Produsul nu este recomandat in special copiilor mici. Adolescentii si adultii sanatosi
il pot consuma cu moderatie in cadrul unei diete echilibrate si diversificate, insotit
de activitate fizica, ne explica specialistul nostru in urma analizei
etichetei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.