Armata americana a „curatat“, saptamana trecuta, zona Arab Giubur, din sudul capitalei irakiene Bagdad, avand ca tinta grupurile insurgente sunite care organizeaza atacuri teroriste si rapiri. De zona respectiva este legat clanul Al-Giub
Armata americana a „curatat“, saptamana trecuta, zona Arab Giubur, din sudul capitalei irakiene Bagdad, avand ca tinta grupurile insurgente sunite care organizeaza atacuri teroriste si rapiri. De zona respectiva este legat clanul Al-Giuburi, implicat in rapirea celor trei jurnalisti romani in 2005 - Ovidiu Ohanesian, Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci. Ibrahim al Giuburi, cumnatul lui Muhammad Munaf, este inculpat alaturi de acesta in procesul rapirii. In 2006, a fost arestat Muntasir al-Giuburi, seful organizatiei Ansar-al-Sunnah, al carei nume a fost folosit in mesajele date din al doilea amplasament folosit in 2005.
Surse din presa americana si israeliana afirma ca bombardierele SUA au aruncat aproximativ 20 de tone de bombe intr-un atac de 10 minute desfasurat joi. Acesta este unul dintre cele mai violente atacuri aeriene de la ocuparea Irakului, in 2003, si aminteste de tactica „soc si groaza“, potrivit „Washington Post“. Surse militare citate de agentia Debka afirma ca zona bombardata este controlata de puternicul clan Giuburi, care este implicat in insurgenta sunita, incercand, totodata, sa se pastreze indep endenta de structurile Al-Qaida.

Au fost folosite doua bombardiere B1 si patru aparate de vanatoare F16, fiind lovite peste 40 de tinte. „Fiecare bombardier a trecut de cate doua ori, iar aparatele F16 au urmat pentru a completa formatia“, potrivit unui comunicat al Pentagonului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.