Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin romanesc, Oltchim Rm. Valcea, si-a incheiat, vineri seara, evolutia din grupele Ligii Campionilor cu inca un spectacol de zile mari, elevele antrenorului Gheorghe Tadici impunandu-se la pas si in
Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin romanesc, Oltchim Rm. Valcea, si-a incheiat, vineri seara, evolutia din grupele Ligii Campionilor cu inca un spectacol de zile mari, elevele antrenorului Gheorghe Tadici impunandu-se la pas si in fief-ul gruparii Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu scorul de 32-21 (10-12). Cu sase victorii din tot atatea meciuri disputate in grupa D, Oltchim Rm. Valcea s-a calificat de pe prima pozitie in sferturile de finala ale celei mai importante intreceri continentale intercluburi si asteapta tragerea la sorti de maine dimineata din rolul de cap de serie.
Bucuros pentru calificare, dar suparat inca pe esecul de la Brasov din Liga Nationala, antrenorul Tadici n-a ezitat sa arunce o noua sageata otravita in directia arbitrilor buzoieni: "Am aratat ca daca se aplica regulamentul, se poate juca handbal!"
La numai trei zile de la primul esec suferit in acest sezon in intrecerea interna, handbalistele de la Oltchim Rm. Valcea au demonstrat, vineri seara, ca sunt o echipa redutabila si au bifat cea de-a sasea victorie consecutiva din grupa D a Ligii Campionilor, punand la colt team-ul muntenegrean Buducnost Podgorica, cu scorul de 32-21 (10-12). Avand asigurata deja calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor de pe prima pozitie, jucatoarele pregatite de Gheorghe Tadici n-au fortat prea mult nota in prima parte a intalnirii de la Podgorica si s-au trezit conduse la pauza cu o diferenta de doua goluri: 10-12. Revenite de la vestiar mult mai motivate, valcencele isi incep recitalul de goluri si reusesc sa nu primeasca decat un singur gol in primele zece minute ale reprizei secunde, astfel ca tabela indica in minutul 40 scorul de 17-13. Supercampioana Europei apasa si mai tare pe acceleratie, tanara Tacalie (19 ani) confirma increderea acordata de Tadici si se evidentiaza cu sapte reusite spectaculoase, iar Ramona Maier (foto) isi mareste zestrea din clasamentul golgeterilor Ligii Campionilor la 55 de goluri, dupa ce si-a trecut de opt ori numele pe lista marcatoarelor. Finalul meciului o gaseste pe Oltchim din nou pe val, in vreme ce Buducnost ramane in genunchi in fata unei grupari magnifice, care si-a anuntat si prin acest succes, obtinut cu 32-21, intentia de a se numara printre principale favorite la castigarea trofeului european. In urma acestui rezultat, Oltchim castiga clar grupa D si se va afla in urna capilor de serie, maine, la tragerea la sorti a meciurilor din sferturile de finala ale Ligii Campionilor, in vreme ce puternica grupare daneza Viborg HK este obligata sa se multumeasca doar cu postura de ocupanta a locului secund. Conform EHF, urmatoarea faza a Ligii Campionilor se va desfasura in perioada 9 februarie - 16 martie sub forma a doua grupe principale formate din cate patru echipe, doua castigatoare de grupa si doua echipe clasate pe locul secund. La finalul meciului de la Podgorica, antrenorul Gheorghe Tadici s-a aratat extrem de bucuros pentru calificarea in sferturile de finala, dar n-a ezitat sa aduca aminte de arbitrajul de la Brasov. "Asta este adevarata fata a Oltchimului. Am aratat azi ca daca se aplica regulamentul se poate juca handbal! Le felicit pe fetele mele ca au demonstrat ca nu se lasa calcate in picioare niciodata", a precizat Tadici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.