Elvetienii de la Ringier prefera sa se concentreze doar pe editia nationala a „EVZ", eliminind astfel redactiile locale.

Azi, editiile „Evenimentul zilei" din Timisoara, Cluj si al Iasi vor fi inchise de grupul de presa Ringier, pentru ca nu au potential, a declarat Adela Popescu, Communication and PR Manager al Ringier Romania, citata de NewsIn. „Ratiunea care a stat la baza deciziei a fost faptul ca nu exista un interes pentru editiile regionale ale ziarului. Previziunile pe termen lung ale acestor editii nu arata un potential de dezvoltare sustenabila al editiilor regionale ale «Evenimentului zilei»", a spus Popescu pentru agentia de presa. EvZ isi va intari editia nationala, „dar stirile locale vor continua sa fie foarte importante pentru ziar".

O data cu editiile regionale, conducerea trustului va renunta si la o parte dintre oameni. Adela Popescu a explicat ca, tot de luni, managerii „Evenimentului zilei" vor merge in cele trei redactii regionale ale cotidianului si vor avea discutii cu fiecare dintre angajatii sai.

Jurnalistii din cele trei redactii regionale au inceput sa fie deja curtati de alte ziare centrale, iar tolo.ro anunta ca primii interesati de acestia sint cei de la „Adevarul". Conducerea publicatiei infirma insa orice fel de discutii pe marginea celor disponibilizati de Ringier. „Nu am discutat cu nimeni din aceste redactii. Nu ne amestecam strategia de dezvoltare cu cea de taiere de posturi realizata de Ringier. Nu inseamna ca acest lucru nu ne da idei", s-a limitat sa declare pentru Cotidianul Razvan Cornateanu, director executiv la „Adevarul". La rindul lor, surse din redactiile regionale ale „Evenimentului zilei" au infirmat orice fel de discutii despre oferte facute de ziarul detinut de Dinu Patriciu.

Un alt posibil transfer de la „Evenimentul zilei" anuntat pe tolo.ro, al lui Grigore Cartianu, tot la „Adevarul", a fost infirmat, de asemenea, de Razvan Cornateanu. (C.P., A.B.)