Premierul si-a serbat implinirea a 56 de ani, simbata, alaturi de peste 100 de invitati, desi abia azi este ziua sa de nastere.Tariceanu a dansat doar cu sotia la petrecere La nici trei ore dupa ce a avut intilnirea „de taina" cu presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre problema Nicolai, in sala Iridium a hotelului Howard Johnnson incepea petrecerea data de premierul Tariceanu cu ocazia aniversarii sale. La eveniment au participat circa 130 de invitati. Din conducerea PNL au fost prezenti doar vicepresedintii Puiu Hasotti si Teodor Melescanu, precum si Cristian David, membru in Biroul Politic Central. Tot din zona liberala, la sarbatorirea premierului a mai fost si primarul sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman. Cu exceptia celor doi ministri (Melescanu si David), Palatul Victoria a mai fost reprezentat de seful de Cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu. Invitati din alte partide politice nu au fost. Cu exceptia conservatorului George Copos, care insa a venit pe „linie" de om de afaceri. „Invitatiile nu au vizat calitatea politica a cuiva. Toti cei prezenti au venit in calitate de prieteni apropiati ai premierului. De aceea, oamenii de afaceri au fost cei mai numerosi", ne-a declarat ieri ministrul Teodor Melescanu. Din acest domeniu, numele cel mai sonor a fost, evident, cel al lui Dinu Patriciu, un prieten vechi al lui Tariceanu. Nu a lipsit, de asemenea, Viorel Catarama, si el unul dintre cei cu care premierul a plecat la drum - atit in afaceri, cit si in politica - inca din 1990. Peter Imre, Adrian Sirbu, Ilie Nastase, Dan Chisu s-au numarat si ei printre invitati.

Dintre prietenii din presa ai premierului, in sala Iridium au fost vazuti directorul ziarului „Ziua", Sorin Rosca Stanescu, si vedeta PRO TV Andreea Esca. Nu a fost aceasta singura vedeta tv. „Concurenta" din cartierul Baneasa (Antena 1) a avut un ambasador de acelasi calibru: Mihaela Radulescu. Ea ne-a facut si o scurta descriere a ceea ce i s-a parut interesant simbata seara: „M-am simtit foarte bine, am ascultat cu placere muzica veche, dar si moderna. Daca e ceva ce m-a impresionat mult, a fost chiar prezenta jurnalistilor si a cameramanilor, a fotografilor la intrarea in hotel, care au stat ore in sir intr-un frig cumplit, asteptind un subiect de presa, o poza".

Ambientul muzical a fost asigurat de un Disk-Jockey. In primele doua ore de la inceperea petrecerii nu s-a prea dansat. De fapt, nu prea au dansat barbatii, in ring aflindu-se, cu precadere femei. Premierul a dansat doar cu sotia, si, conform declaratiilor unor invitati, „doar pe muzica anilor ’70-’80". „Bufetul suedez a fost foarte generos, mai multe feluri de antreuri, mai multe feluri doi si multe, foarte multe dulciuri. Cred ca s-a apelat la un specialist in materie, pentru ca aranjamentul culinar a fost unul de exceptie", ne-a mentionat unul dintre invitati. Toti invitatii au adus buchete sau cosuri cu flori, insa majoritatea au avut ca destinatar sotia premierului. Cadourile primite de Tariceanu au fost, in general, „obiecte simbolice", ne-a mai declarat Teodor Melescanu. Petrecerea a tinut pina in jurul orei 4 dimineata, dar unii dintre invitati au plecat mai devreme.