De azi, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului lanseaza la nivel national dezbaterile privind proiectele de Legi ale Educatiei. Ministerul initiaza prin intermediul celor 42 de inspectorate scolare judetene/al municipiului Bucuresti, dezbaterea publica a proiectelor de Legi ale Educatiei. Sunt invitati sa participe reprezentantii primariilor/consiliilor locale, prefecturilor, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale, parinti, elevi, mass-media si orice alti reprezentanti ai societatii civile. Fiecare dintre participanti isi poate prezenta punctul de vedere si propunerile referitoare la proiectele privind Legea Invatamantului Preuniversitar si Statutul Personalului Didactic. Toate ideile vor fi analizate, centralizate si transmise ministerului de catre inspectorate. Perioada de dezbatere, definitivata de MECT impreuna cu inspectoratele scolare, este 14 ianuarie-17 februarie. Inspectoratele pot organiza si alte dezbateri decat cele realizate la solicitarea MECT. In toate judetele si in municipiul Bucuresti, vor participa la aceste evenimente, in functie de calendarul stabilit, ministrul Cristian Adomnitei, consilieri ai ministrului, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar si directori din cadrul directiilor de invatamant preuniversitar.
Calendarul dezbaterilor pentru saptamana 14-20 ianuarie este urmatorul:

14 ianuarie, ora 14:00, jud. Salaj

15 ianuarie, ora 10:00, jud. Satu-Mare

16 ianuarie, ora 10:00, jud. Maramures

17 ianuarie, ora 8:30, jud. Mehedinti

17 ianuarie, ora 14:30, jud. Caras-Severin

17 ianuarie, ora 9:00, jud. Gorj

Citeste si:

17 ianuarie, ora 9:00, jud. Galati

18 ianuarie, ora 8:30, jud. Hunedoara

18 ianuarie, ora 9:00, jud. Braila

18 ianuarie, ora 9:00, jud. Dolj

Oricine doreste sa contribuie la demersul MECT poate sa o faca trimitand sugestiile pe adresa de e-mail proiecte.legi@medc.edu.ro <mailto:proiecte.legi@medc.edu.ro> ,

pe forumul <http://forum.portal.edu.ro/index.php?showforum=159> dedicat special discutarii acestora sau, in scris, pe adresa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (Bucuresti, Str. General Berthelot nr. 28-30, Sector 1).