Condescu le-a transmis jucatorilor romani de la Pandurii ca au misiunea sa-i invete romana pe strainii care au semnat cu gruparea gorjeana.

Planurile de acasa ale gorjenilor pentru cele douazeci de zile de stagiu lusitan au fost date peste cap de antrenorul Joaquim Teixeira. Acesta a repartizat in camera fiecarui roman cite un fotbalist portughez. Astfel, Piturca jr. Face "pereche" cu Yoni, Vasilache cu Soares, Iordache cu Mingote, Stinga cu Kieszek, L. Mihai cu Jessui, Pacurar cu Daniel, Chibulcutean cu Anilton si Rus cu Cardoso. "Trebuie sa va imprieteniti si sa deveniti o adevarata echipa. Asa ca fiecare fotbalist roman va sta in camera cu un portughez si vom face schimbari cam la trei zile pina cind toti baietii se vor cunoaste intre ei", a anuntat Teixeira. Rus si Chibulcutean nu au acceptat prea usor situatia si au protestat: "Nu e corect. Ce. Suntem la gradinita?". I-a linistit insa presedintele Marin Condescu, aflat in cantonament, care le-a ordonat: "Trebuie sa-i invatati limba romana".

Gruparea gorjeana a renuntat la transferul portarului portughez Mario Felgueiras, astfel ca lupta pentru un loc in lotul echipei Pandurii Tirgu Jiu se va da acum intre cei patru goalkeeperi, polonezul Pavel Kieszek, portughezul Mingote, Robert Balaet si Ibrahim Dossey. Pandurii Tirgu Jiu va disputa sapte jocuri de pregatire in cantonamentul de la Quinta do Pinheiro, cunoscindu-se deja sase dintre adversari, trei echipe de liga a III-a si trei de prima liga din Portugalia. Primul amical este programat pe data de 16 ianuarie cind Pandurii intilneste pe Atletico (liga a III-a), restul jocurilor desfasurindu-se dupa urmatorul program: 17.01.2008: Pandurii Belenenses, 19.01.2008: Pandurii Mafra (liga a III-a), 20.01.2008: Pandurii Odivelas (liga a III-a), 23.01.2008: Pandurii Estrela.