Adrian Sarbu i-a impus directorului „obiective de neatins", ceea ce l-a determinat sa ramina simplu editorialist.Cristian Tudor Popescu spune ca
ramine „deocamdata" la „Gandul" Tensiunile dintre seful MediaPro, Adrian Sarbu, si directorul editorial al cotidianului „Gandul", Cristian Tudor Popescu, s-au soldat ieri cu demisia celui din urma din functia de conducere la ziarul pe care l-a fondat. El va ramine insa Senior Editor, pentru ca „este un ziar bun", si va raspunde exclusiv pentru textele semnate de el. Problema au constituit-o obiectivele pe care Sarbu i le-a impus pentru 2008. Fostul director de la „Gandul" declara pentru Cotidianul ca este prima data cind Adrian Sarbu a adus in discutie „o serie de parametri de performanta, audienta generala, audienta pe Internet, abonamente si vinzare cu bucata de neatins". Conditiile au aparut in contextul bugetului planificat pentru 2008. „Eu, ca director editorial, trebuia sa fiu de acord cu acesti parametri. Or, eu nu pot sa ii accept. Un ziar care ramine quality newspaper nu poate sa ii atinga in conditiile actuale ale presei romanesti." CTP nu a dat insa nici un exemplu de astfel de conditii, motivind ca este vorba despre date interne. Tensiunile au inceput sa apara acum doua saptamini, potrivit unor surse. Conform acestora, „Gandul" ar fi avut pe 2007 pierderi de 3 milioane de euro, iar planurile pe 2008 nu sint mai roz. Daca ziarul ar continua cu 32 de pagini, pierderile s-ar ridica la 5 milioane de euro, daca l-ar reduce la 24, paguba ar fi in jur de 4 milioane, iar un format cu 16 pagini ar diminua minusul cu un alt milion de euro. Sarbu s-ar gindi insa si la variante mai drastice pentru „Gandul", in afara de micsorarea numarului de pagini: sa il transforme in tabloid sau sa il mentina doar pe Internet. Voci din MediaPro neaga insa categoric: „Gandul" va ramine o publicatie quality, iar pierderile sint mult mai mici.

De asemenea, Tudor Popescu a mai declarat pentru Cotidianul ca nu aceasta a fost problema. „Au fost investitii, investitiile nu sint pierderi. Ca sa ai un ziar de 32 de pagini, color, quality, ai nevoie de investitii, care nu pot fi recuperate imediat", sustine energic CTP, repetind insa ca acestea nu au fost aduse in discutie. El a adaugat ca Sarbu este nemultumit de politica editoriala a „Gandului", care nu se ridica la nivelul cerut de investitiile pentru relansarea ziarului.

De la „Adevarul" la Sarbu Demisia lui Cristian Tudor Popescu vine dupa ce redactorul-sef al cotididianului „Gandul", Adrian Ursu, a anuntat in decembrie ca va parasi publicatia, iar un alt jurnalist important care a contribuit la infiintarea ziarului, Bogdan Chirieac, si-a dat demisia in noiembrie in urma unor articole aparute in „Evenimentul zilei". Cristian Tudor Popescu a lansat „Gandul" in mai 2005, alaturi de mai multi jurnalisti, printre care Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac, care au parasit atunci redactia cotidianului „Adevarul" in urma unor neintelegeri cu Ana Maria Tinu. In 2006, el a acceptat oferta lui Sarbu, care a achizitionat majoritatea actiunilor „Gandul". De atunci, cotidianul a trecut printr-o relansare, dar media copiilor vindute a ramas tot in jur de 30.000, potrivit ultimelor date, din iunie 2007, publicate de Biroul Roman pentru Audit al Tirajelor.