Cristian Tudor Popescu a demisionat, ieri, din functia de director editorial al cotidianului „Gandul“, insa va ramane senior editor la acest ziar. A luat aceasta decizie in urma unei sedinte de redactie, unde Adrian Sarbu s-a plans de re
Cristian Tudor Popescu a demisionat, ieri, din functia de director editorial al cotidianului „Gandul“, insa va ramane senior editor la acest ziar. A luat aceasta decizie in urma unei sedinte de redactie, unde Adrian Sarbu s-a plans de rezultatele slabe ale publicatiei si a impus o serie de conditii, pe care C. T. Popescu le considera imposibil de realizat.
In cursul zilei de ieri, in cadrul unei sedinte in care a fost prezent tot corpul redactional, Adrian Sarbu s-a plans de faptul ca a investit foarte multi bani, iar ziarul nu merge bine. Cristian Tudor Popescu a incercat sa dea vina pe oameni, spunandu-i lui Sarbu ca daca el crede ca echipa nu este buna, demisioneaza cu totii. Sarbu i-a raspuns ca echipa este buna, dar ziarul nu, si i-a propus sa ramana pe postul de senior editor. Se pare ca, dupa sedinta, Popescu a vorbit cu Sarbu si a acceptat postul de senior editor, dar cu acelasi salariu pe care il primea pana acum. Lui Adrian Sarbu, care tocmai negocia cu Ringier preluarea ziarului Pro Sport, se pare ca i-a venit manusa articolul din Evenimentul Zilei, publicatie a grupului Ringier, in care Bogdan Chireac a fost acuzat ca s-a folosit de pozitia sa din presa pentru a-si sprijini propriile afaceri. In urma acestui articol, Chireac a demisionat in noiembrie din functia de senior editor pe care o ocupa la ziarul „Gandul”. Cristian Tudor Popescu l-a sacrificat astfel pe Chireac si este nevoit sa renunte in scurt timp si Adrian Ursu, care a anuntat ca va demisiona din functia de redactor-sef. In acest fel, Popescu nu a mai putut negocia cu Sarbu avand o intreaga echipa in spate, asa cum s-a intamplat in cazul neintelegerilor cu Ana Maria Tinu, inainte de plecarea acestora de la „Adevarul”. Cristian Tudor Popescu ne-a declarat ca isi va vinde imediat actiunile, pentru ca „in aceste conditii nu mai are rost sa fiu actionar”. Sarbu are drept de preemtiune asupra actiunilor. Totodata, Cristian Tudor Popescu ne-a asigurat ca nu mai are de gand sa infiinteze un ziar nou.

Motivul demisiei: imposibilitatea de a atinge parametrii impusi de Sarbu


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.