Corneliu Vadim Tudor ameninta ca va fi ca un uragan in 2008
Corneliu Vadim Tudor nu va renunta la sefia PRM nici daca partidul va pierde si alegerile locale si parlamentare de anul acesta. Intr-un interviu acordat Jurnalului National, el spu

Corneliu Vadim Tudor ameninta ca va fi ca un uragan in 2008
Corneliu Vadim Tudor nu va renunta la sefia PRM nici daca partidul va pierde si alegerile locale si parlamentare de anul acesta. Intr-un interviu acordat Jurnalului National, el spune ca PSD va castiga alegerile, va ajunge la guvernare si va forma o coalitie cu PRM, "poate si cu altii”. Jurnalul National: Cum va fi anul 2008 pentru partidul dumneavoastra? Corneliu Vadim Tudor: Nu pot sa ascund adevarul ca sunt putin ingrijorat de ofensiva distructiva pe care Basescu si stapanii lui americani au declansat-o impotriva PRM. Sunt totusi optimist pentru ca pana la alegerile de la finalul anului 2008 se vor intampla foarte multe lucruri. Cine este atat de nebun incat sa creada ca UDMR cu Tokes au aproape 10% si, PRM, brusc, nu mai are electorat. Unde este electoratul, s-a evaporat? Au furat ca la balamuc. Ei, voturile alea pe care ni le-au anulat am sa i le bag pe gat lui Basescu.

Sunteti pregatiti pentru varianta votului uninominal la parlamentare? Aveti candidati viabili, cu forta financiara necesara, pentru a face fata unui asemenea scrutin? Uninominalul este o prostie. Noi suntem insa pregatiti pentru orice. Ce, nu avem oameni? Credeti ca eu daca voi candida in orice judet din tara nu intru? Sunt atatia alti oameni in partid.Uitati-va, de pilda, la Gheorghe Funar, un om care a condus timp de 12 ani Clujul. Nu poate sa obtina o functie de deputat sau senator? Un om ca Lucian Bolcas, Gheorghe Buzatu, Mihai Ungheanu, o artista internationala ca Irina Loghin? Pai, a facut dovada la Giurgiu la alegerile din noimebrie 2004 unde a candidat din partea Alianetei Radu F. Alexandru. Cu toata logistica si sprijinul pe care l-a avut, l-a batut mar Irina Loghin. Noi nu avem bani si este regretabil ca politica se face in primul rand cu bani. Pentru alegerile locale veti aduce candidati noi sau veti rula candidatii de pana acum? Dar pentru Parlament? E prematur sa spun asta. Si vreau sa va rog sa ma credeti, nu fac eu listele astea. Unii mi-au reprosat ca i-am bagat in Parlament pe X, Y, pe Z. N-am sa dau nume, si in 2004 listele au trecut pe la un adjunct al meu care a luat bani, nu stiam la ora aia, ca nu am serviciu secret, dar cand am aflat l-am dat afara pe el si gasca lui. Pe urma i-am dat si pe altii afara. Presa tricalosita scrie periodic : "Cutremur in PRM.. Se clatina scaunul Tribunului”. Nu se clatina nimic. Eu sunt la conducere acestui partid, si cat am acest stilou in mana, sunt mai devastator ca un uragan.

Ati stabilit o strategie pentru cele doua scrutine? Da. In primul rand ca scrutinul pentru locale nu seamana cu cel pentru parlamentare. La cele pentru primarii prevaleaza omul, autoritatea lui morala si, desigur, forta lui financiara. Asta este electoratul.

Aveti forta financiara necesara? Nu avem, dar vom cauta oameni care vor putea sa sustina ei o campanie electorala, sa nu fim nevoiti sa tiparim afise pentru 2008 pe spatele afiselor care ne-au mai ramas din 2004 sau din 2000. Deci, avem strategie dar timpul lucreaza pentru noi.

Ce veti face concret ca sa ridicati partidul in sondaje? Partidul este ridicat. Nu va luati dupa scorurile scoase din burta de Vantu. Cine este atat de nebun sa creada ca un partid care in 2000 a avut peste 21%, coboara in sapte ani la 4,1% fara sa fi fost la guvernare. Intr-adevar se spune ca eu sunt locomotiva partidului, daca as fi candidat eu am fi avut mai mult. Le este o frica ingrozitoare de mine.

Veti apela la consultanti straini? Batalia electorala se anunta acerba. Nu. Nu mai dau doi bani pe ei. Consultantii din Israel au fost niste derbedei. Au fost pusi de Mossad sa ma impiedice sa castig alegerile.

In ce masura e posibil sa faceti o alianta preelectorala? Cu ce partide? Noi suntem deschisi la deschisi la dialog pana si cu UDMR pentru ca plecam de la ideea ca exista in Parlament... Ei trebuiau sa se inscrie la Tribunal.. Vorbeam de civilitate, suntem oameni civilizati, deschisi la dialog cu toata lumea. Dar aliante preelectorale in sensul in care interpreteaza unii, in sensul de fuziune sau liste comune, nu vom face. De colaborare, da. De pilda, exista acum o alianta neparafata impotriva lui Basescu.

Si cu cine ati fi dispus sa colaborati? In primul rand cu PSD-ul pentru ca suntem si noi partid de centru - stanga. Se minte ca suntem de extrema dreapta, ca am fi fascisti, extremisti. Astea sunt prostii.
Daca ati putea, cati bani ati arunca in campania electorala pentru a castiga alegerile parlamentare si locale? Niciun ban. Eu nu am bani in primul rand si asta stie toata lumea. Eu nu umblu cu bani la mine pentru ca, daca as umbla si as avea un miliard de lei intr-o jumatate de ora l-as face praf, l-as da la toti cersetorii, daca ar aparea Basescu i-as da si lui.. cu privirea lui slanino-fainoasa. Ia, taticu un pol si du-te de-aicea ... Si Elenei Udrea i-as da.. Dar, ea este mai bogata decat noi. Am auzit ca-si drege fata carbonizata cu crema de aur cu caviar. 100 de euro o cutiuta.

Care este suma minima pe care trebuie sa o cheltuie un partid in campania electorala pentru a depasi pragul electoral sau pentru a castiga sa zicem zece primarii? V-ati gasit sponsorii? Eu sunt convins ca pentru a castiga, pentru a fi ca de cat semnificativ, pentru a nu miza pe imbold, trebuie, la o tara ca Romania cel putin un milion de euro. Nu avem sponsori. Astia majoritarea sunt hoti. Credeti ca ei vin spre noi?

In momentul asta PRM nu are niciun sponsor? Nu.

Si din cei un milion de euro pe care estimati ca partidul are nevoie, cati credeti ca o sa adunati? Nu ma ocup eu de problemele financiare dar sunt oameni care vor face un deviz. Sunt convins ca si pe plan judetean exista investitorii cinstiti. De supravietuit vom supravietui, nu suntem ultimi sarantoci, insa ii reprim pe cei care ar dori sa vina cu bani murdari si ar dori sa cumpere functii.

Credeti ca va reusi vreun partid sa obtina majoritatea sau vom avea din nou o coalitie la guvernare dupa alegerile parlamentare? Cine ar forma aceasta coalitie? Nu se poate obtine majoritatea. In mod sigur. O viitoare coalitie guvernamentala.. Eu nu ma invit singur la guvernare.. dar, fluxul politic si aceeasi grupa de sange politic ne duce alaturi de PSD sau PSD-ul alaturi de noi, ca altfel nu au cum.

Deci, credeti ca PSD o sa ajunga la guvernare Este ciclic. Este obligatoriu. Nevoia de alternanata.

SI PRM va sustine PSD-ul O sa vedem.. Este clar ca partidele si-au cam terminat benzina si oamenii. Uitati-va la PNL , a venit cu prefectul asta de Bucuresti, de 29 de ani pe care nici mamitica lui nu stie cum il cheama... Vrand, nevrand se va apela la PRM.

Deci vedeti o coalitie guvernamentala PSD-PRM... Poate si altii.. Timpul va lucra in directia asta. In orice caz UDMR nu are ce sa caute la guvernarea Romaniei.

Daca s-ar crea o anumita conjunctura nu ati face o alianta cu UDMR? Nu, niciodata. Sa se inscrie la Tribunal. Sa renunte la pretentiile autonomiste.

In situatia in care ati castiga alegerile parlamentare, aveti pregatit un candidat pentru functia de prim-ministru? Pe cine? Sunt foarte multi oameni. Nu dau nume pentru ca nu vreau sa-i transform in tinte vii, sa nu fie sfasiati... Nu m-am gandit la asa ceva.

Avand in vedere esecul suferit la europarlamentare, sunteti dispus daca filiale o cer sa renuntati la conducerea partidului? Nu a fost un esec. Cand te fura evident ..Cum sa ma apar eu la asa ceva? Pai, am vorbit si cu Vacaraoiu acum zece zile. El mi-a zis : " Stii cum au furat astia? Au fost voturi anulate, sute de mii”. Cele mai multe au fost cele ale PRM.. Cum sa te lupti cu hotii? , poate doar sa pui mana pe par...

Deci, nu v-ati gandit de la 25 noiembrie incoace sa renuntati la sefia partidului? Pai, moare partidul. Partidul asta este un partid de lider. Asta moare fara mine. Cine doreste asa ceva nu va avea aceasta satisfactie.. Dimpotriva, o sa moara ei si eu voi juca ceardasul pe mormantul lor.

Aveti la ora actuala in partid un politician capabil oricand sa redreseze PRM? Pe cine? Partidul asta l-am creat eu. N-are cum sa-l conduca altcineva. Va muri. Adica, toti incearca sa fim loviti si depunctati, doar , doar, ma apuca lehamitea, ma dau eu la o parte, ceea ce de-abia asteapta ei, si pe urma nu mai e nevoie sa fure ca va cadea de la sine partidul...Ei, nu le fac eu pacerea asta!

La parlamentare, au sanse Irina loghin, Angela Buciu, Oana Zavoranu sa fie trecuti pe lista? Veti mai pune pe lista si alte nume sonore, de artisti, cantareti? Da, vor fi. De ce nu? Au publicul lor. Sigur ca da. Despre Oana Zavaoranu, are public ei si eu tin la fata asta.

Cum comentati plecarea deputatului Lia Olguta Vasilescu din partid? Stiati ca pleaca? Era unul dintre liderii importanti ai partidului, nu ati purtat discutii pentru a o determina sa se razgandeasca? Asta nu-i sanatoasa la cap. De ce a atras-o Mircea Geoana? Geoana a promis ca o face ministrul Culturii in guvernul PSD. Si i-a mai zis ca va fi senatoare de Dolj. Ca el va fi premier.. Asta-i Geoana, un corp strain in PSD. Pana PSD-ul nu-l da afara pe Geoana noi nu vom face aliante, decat vom colabora. Eu i-am pus in vedere Olgutei sa plece, cu doua sapatamani inainte sa faca asta. I-am spus sa dispara. Cu toata lumea purta negocieri..Si cu PNL

Ce veti face in cazul in care nu veti atinge pragul electoral? Va veti asuma un eventual esec si veti demisiona din fruntea partidului? Nu voi demisiona, moare partidul. Daca cineva vrea sa faca treaba asta nu-i dau satisfactie. Lasa, sa-l omoare ei si sa vad cat mai pot minti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.