In timp ce Vaticanul a propus acordarea cetateniei italiene pentru copiii imigrantilor care se nasc in Italia, consilierul municipal de la Roma, comunistul Lucio Conti, vrea autobuze separate pentru copiii rromilor care locuiesc in capitala italiana
In timp ce Vaticanul a propus acordarea cetateniei italiene pentru copiii imigrantilor care se nasc in Italia, consilierul municipal de la Roma, comunistul Lucio Conti, vrea autobuze separate pentru copiii rromilor care locuiesc in capitala italiana. Declaratia oficialului xenofob a provocat un val de indignare in Peninsula si nu are nici o sansa sa fie aplicata. Ba mai mult. Reactiile au fost atat de dure, incat acesta a fost demis din partid. Episodul a fost comentat intens in presa din Peninsula. Corriere de la Serra, de exemplu, compara decizia consilierului cu politica rasista de apartheid. Chiar si primarul Romei, Walter Veltroni, remarcat pentru alimentarea scandalului mediatic cu privire la romanii din Italia, a declarat ca toti copiii sunt egali si trebuie sa mearga impreuna la scoala. „Astfel de propuneri nu apartin culturii noastre“, a declarat edilul Romei. Incidentul din Consiliul de la Roma a coincis, intamplator, cu Ziua Migrantului si a Refugiatului, marcata ieri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.