Unicul producator de contoare de apa din Romania, Contor Group Arad, a anuntat ca pana la sfarsitul lunii ianuarie, va lista la Bursa pana la 20% din actiuni, pentru sustinerea proiectelor de investitii pentru continuarea expansiunii pe pietele exter
Unicul producator de contoare de apa din Romania, Contor Group Arad, a anuntat ca pana la sfarsitul lunii ianuarie, va lista la Bursa pana la 20% din actiuni, pentru sustinerea proiectelor de investitii pentru continuarea expansiunii pe pietele externe, informeaza NewsIn.
''Cu perseverenta si curaj am construit cea mai mare fabrica de contoare din Europa Centrala si de Est. In jurul celor trei oameni de la inceput a crescut azi o echipa de 450 de specialisti. Avem forta si know-how-ul necesare pentru a deveni un jucator important pe piata internationala“, a declarat Tudor Caracioni, directorul general al Contor Group Arad.
Contor Group s-a realizat prin infiintarea Contor Zenner, pe 13 ianuarie 1993, cand a demarat activitatea de productie. Incepand cu 1994, are loc extinderea spatiilor de productie, cand se pune la punct un flux tehnologic integrat si se creeaza primul birou tehnic. In 1996 apare primul punct de desfacere in tara, la Bucuresti, si unul tehnologic prin extinderea si dotarea sectiei de scularie. Cu peste 250 de angajati, compania se transforma in 1998 intr-o societate pe actiuni (Contor Zenner Romania SA).
''Este un an de investitii in piata prin deschiderea de noi puncte de lucru in Romania si prin completarea paletei de produse si servicii. Potentialul de absorbtie al zonei europene si perspectivele expansiunii pe piata mondiala determina decizia de a investi intr-un centru integrat de productie de aparate de masura“, a spus Caracioni.
In 1998 are loc achizitionarea de la FPP si FPS a pachetului majoritar de actiuni al SC Optiplast, pe terenul careia s-a construit cea mai moderna uzina de contoare din Europa Centrala si de Est.Prin preluarea pachetului integral de actiuni in 2004, compania aradeana obtine statutul de jucator global independent, iar un an mai tarziu are loc lansarea Contor Group ca nou furnizor pe piata comunala din Germania.
''Perioada 2005 - 2007 a constituit ani de eforturi financiare si umane deosebite, de investitii in conceptie si dezvoltare de noi produse, de omologare pe pietele externe, precum Comunitatea Europeana, Rusia, Ucraina, Polonia, India. Proiectele de investitii s-au ridicat in acesti ani la aproximativ 5 milioane euro, din care circa 3 milioane euro in mecanizari - automatizari pentru modernizarea capacitatilor de productie la un nivel tehnologic 'best practices>>. Au fost abordate noi piete, au fost infiintate noi filiale comerciale, productia a crescut de la 500.000 unitati in 2005, la 650.000 in 2006, aproximativ 800.000 de unitati in 2007 si estimam 1.000.000 in 2008“, a mai sustinut Tudor Caracioni.
Contor Group Arad urmeaza sa listeze pe Bursa un pachet de pana la 20 la suta din actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale in cursul lunii ianuarie 2008, in vederea sustinerii proiectelor de investitii pentru continuarea expansiunii pe pietele externe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.