Centrul National al Cinematografiei (CNC) a facut ieri publice numele castigatorilor celei de-a doua sesiuni a concursului de proiecte cinematografice pentru 2007.

Astfel, regizorul Radu Mihaileanu a obtinut cea mai mare finantare -

Centrul National al Cinematografiei (CNC) a facut ieri publice numele castigatorilor celei de-a doua sesiuni a concursului de proiecte cinematografice pentru 2007.

Astfel, regizorul Radu Mihaileanu a obtinut cea mai mare finantare - 1,6 milioane de lei - pentru proiectul de lungmetraj fictiune "Concertul", o coproductie Castel Film/Les Productions du Tresor. Un alt proiect care a primit finantare a fost "Poker", produs de Cine TV - 1,25 milioane de lei, regia Sergiu Nicolaescu (foto), scenariul Adrian Lustig.

In decursul anului trecut, Centrul a acordat finantari pentru sapte proiecte de lungmetraj fictiune, suma totala fiind de 8 milioane de lei. La "debut lungmetraj fictiune", cei mai multi bani - 1,29 milioane de lei - a primit proiectul "Puzzle pentru un orb", producator Castel Film, regia Andrei Zinca, scenariul Adrian Lustig si Andrei Zinca.

Printre cei care au "ratat" finantarea CNC se gasesc nume la fel de mari ca si cele ale castigatorilor: Dan Pita, Radu Gabrea, Bogdan Ficeac, Nicolae Margineanu, Mihaela Radulescu, Dan Chisu, Dan Puric, Alexander Hausvater si altii. Centrul National al Cinematografiei a finantat in total 38 de proiecte din cele cinci sectiuni participante.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.