Cercetatorii au reusit sa creeze in laborator o inima vie de soarece, cu ajutorul inimii unui animal mort si celule cardiace prelevate de la un animal nou-nascut, potrivit unui studiu publicat de revista Nature Medicine. Acest lucru deschide calea p
Cercetatorii au reusit sa creeze in laborator o inima vie de soarece, cu ajutorul inimii unui animal mort si celule cardiace prelevate de la un animal nou-nascut, potrivit unui studiu publicat de revista Nature Medicine. Acest lucru deschide calea pentru posibile progrese in domeniul transplanturilor. „Ideea ar fi sa cream vase sangvine sau organe transplantabile pornind de la celulele pacientului“, explica Doris Taylor de la Universitatea din Minneapolis, Minnesota, unul dintre coordonatorii experimentului. Daca s-ar reusi obtinerea unei „inimi bioartificiale“ de om, aceasta ar spori numarul de inimi disponibile pentru transplant, prelungind durata de utilizare a organelor dupa decesul donatorului. Lucrarile de cercetare de la Universitatea Minnesota s-au concentrat pentru moment pe soareci si porci.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.