Lafarge Arcom Gips a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 71,9 milioane lei (21,6 milioane euro), in urcare cu circa 25%, iar compania mizeaza pe o majorare cu aproximativ 20% in acest an, bazata pe cresterea pietei interne si inceperea exportur
Lafarge Arcom Gips a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 71,9 milioane lei (21,6 milioane euro), in urcare cu circa 25%, iar compania mizeaza pe o majorare cu aproximativ 20% in acest an, bazata pe cresterea pietei interne si inceperea exporturilor in state din sud-estul Europei. Majorarea afacerilor de anul trecut s-a datorat cresterii vanzarilor la toate gamele de produse comercializate de companie, in special in cazul placilor de gips-carton, ipsosuri si produse pe baza de ipsos, a declarat Sebastian Popescu, directorul general al Lafarge Arcom Gips. El nu a precizat cifra de afaceri realizata de compania din grupul francez Lafarge in 2007, indicand doar ca avansul a fost de circa 25%. In conditiile in care Lafarge Arcom Gips a avut in 2006 un rulaj de 57,5 milioane de lei (16,3 milioane euro), potrivit datelor proprii transmise Ministerului Economiei si Finantelor, iar cresterea a fost de 25%, compania a incheiat 2007 cu o cifra de afaceri de 71,9 milioane lei.
Pentru 2008, Popescu anticipeaza un avans al vanzarilor de circa 20%. Astfel, afacerile Lafarge Arcom Gips ar putea ajunge la 86,2 milioane de lei. "Rezultatele finale din 2008 vor fi influentate de axarea pe productia interna si de reducerea importurilor", a spus Popescu. Compania Lafarge Arcom Gips a finalizat anul trecut o investitie de 17 milioane euro pentru o noua linie de productie la fabrica de gips-carton din Bucuresti, suma incluzand si deschiderea unei cariere de piatra in judetul Prahova si modernizarea instalatiei de calcinare utilizata la fabricarea gips-cartonului.
"In 2008, Lafarge Arcom Gips se va axa pe utilizarea la maximum a investitiei finalizate anul trecut, prin cresterea performantei totale a noii linii in termeni de eficienta a costurilor si energiei, productivitate si standarde de calitate. In plus, vom continua sa investim in domeniul protejarii mediului ambiant, al reabilitarii zonelor exploatate, al protectiei si sanatatii in munca si al dezvoltarii abilitatilor profesionale si manageriale ale colaboratorilor nostri", a spus Popescu. Lafarge Arcom Gips produce si comercializeaza placi de gips-carton, profile metalice, ipsosuri si mortare. Din totalul vanzarilor companiei, placile si elementele aferente sistemului de gips-carton (profile metalice, accesorii, ipsosuri de imbinari) reprezinta 75%, restul provenind din comercializarea de ipsosuri, produse formulate pe baza de ipsos si roca de gips. Firma opereaza o fabrica de gips-carton la Bucuresti si o fabrica de ipsosuri la Aghires, judetul Cluj, deservite de doua cariere de gips, la Nucsoara, judetul Prahova, in cazul unitatii din Capitala, respectiv la Birtz, judetul Cluj, pentru cea de la Aghires. Potrivit reprezentantului Lafarge, investitiile viitoare ale firmei in constructia sau achizitia de unitati de productie noi vor fi directionate in functie de evolutia pietei din Romania. El a apreciat ca firma detine o cota de piata de 20%, bazata pe estimari interne si ale Institutului National de Statistica. "Din estimarile noastre, valoarea pietei de sisteme de gips-carton in 2007 (inclusiv accesorii, profile metalice, ipsosuri imbinari, vata de sticla, vata minerala) s-a ridicat la circa 300 de milioane de euro, din care piata de gips-carton a reprezentat aproximativ 30%. In ceea ce priveste volumul total, apreciem ca acesta a fost de aproximativ 50 de milioane de metri patrati - din productie interna si importuri", a mentionat Popescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.