Banca Nationala a Romaniei a majorat ratele dobanzilor la rezervele minime obligatorii constituite de banci pentru pasivele in RON si euro. Daca  pana in prezent BNR acorda 2,35% pentru rezervele constituite in lei, dobanda s-a majorat la 2,50%.
Banca Nationala a Romaniei a majorat ratele dobanzilor la rezervele minime obligatorii constituite de banci pentru pasivele in RON si euro. Daca pana in prezent BNR acorda 2,35% pentru rezervele constituite in lei, dobanda s-a majorat la 2,50%. In cazul rezervelor in euro, de la 1,15% dobanda a crescut la 1,35%. Rata anuala a dobanzii pentru rezervele minime obligatorii in dolari a fost mentinuta la 1,20%. Bancile sunt obligate sa depuna la BNR, pana pe 23 ale lunii, 20% din pasivele in lei, respectiv 40% din pasivele in valuta, cu scadenta reziduala mai mica de doi ani, sub forma de rezerve minime obligatorii. Pentru pasivele cu scadenta reziduala mai mare de doi ani, bancile trebuie sa constituie lunar rezerve de 20% din pasivele in lei cu clauza de rambursare anticipata, iar pentru pasivele in valuta trebuie sa constituie rezerve de 40%, indiferent daca au sau nu prevazuta clauza anticipata. Noile dobanzi se aplica incepand cu perioada 24 decembrie 2007 - 23 ianuarie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.