INDEPENDENTA KOSOVO

Uniunea Europeana si-a schimbat politica fata de Belgrad, si nu invers, a declarat ieri secretarul de Stat sarb pentru problemele provinciei Kosovo, Dusan Prorokovici, citat de agentia Tanjug si preluat de Rompres.
INDEPENDENTA KOSOVO

Uniunea Europeana si-a schimbat politica fata de Belgrad, si nu invers, a declarat ieri secretarul de Stat sarb pentru problemele provinciei Kosovo, Dusan Prorokovici, citat de agentia Tanjug si preluat de Rompres. Recunoasterea de catre un stat membru al UE a unei proclamari unilaterale a independentei provinciei va marca o violare flagranta a integritatii teritoriale a Serbiei, iar reactia Belgradului nu se va lasa asteptata, a apreciat Prorokovici intr-un interviu pentru ziarul austriac Der Standard. O recunoastere unilaterala si ilegala a independentei regiunii separatiste Kosovo-Metohia nu ar reprezenta “un act de prietenie”, iar Serbia ar fi obligata sa-si indrepte privirea spre noi parteneri strategici, adica spre acele tari care sustin integritatea teritoriala a statului sarb.
Intre timp, purtatorul de cuvant al presedintiei slovene a UE, Maja Kocijancici, a declarat ieri ca europenii nu-si vor da inainte de februarie acordul pentru desfasurarea unei misiuni (de politie si justitie) pentru monitorizarea provinciei Kosovo pe calea spre independenta, pentru a nu influenta alegerile prezidentiale din Serbia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.