Pe lista nominalizarilor la premiile National Book Critics de anul acesta, scriitoarea Joyce Carol Oates a fost selectata la doua categorii.

National Book Critics Cirle, prestigioasa  asociatie a criticilor americani,


Pe lista nominalizarilor la premiile National Book Critics de anul acesta, scriitoarea Joyce Carol Oates a fost selectata la doua categorii.

National Book Critics Cirle, prestigioasa asociatie a criticilor americani, a anuntat duminica nominalizarile la premiul acordat anual, potrivit Associated Press. Joyce Carol Oates, prolifica romanciera americana, a fost nominalizata, de aceasta data la doua categorii. La cea de fictiune, a fost selectata pentru romanul "The Gravedigger's Daughter," ("Fata groparului", n.r) iar la sectinea dedicata autobiografiilor, recent introdusa, a fost nominalizata pentru jurnalele recent publicate ("The Journals"). La categoria fictiune, lista nominalizarilor a fost completata cu "The Shadow Catcher", de Marianne Wiggins, "In the Country of Men", de Hisham Matar "Sacred Games", de Vikram Chandra si "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao", de Junot Diaz. Surpriza nominalizarilor la fictiune de anul acesta a fost absenta lui Denis Johnson, autorul romanul ""Tree of Smoke", care si-a adjudecat deja rivnitul "National Book Award" .

La premiile acordate pentru scrieri autobiografice nominalizarile sint urmatoarele: Joshua Clark , cu "Heart Like Water: Surviving Katrina and Life in Its Disaster Zone", Edwidge Danticat pentru "Brother, I'm Dying", Sara Paretsky cu volumul "Writing in an Age of Silence" si Anna Politkovskaya, pentru insemnarile in care surprinde climatul din Rusia in timpul mandatului lui Putin, "Russian Diary: A Journalist's Final Account of Life, Corruption and Death in Putin's Russia."

Volumul cistigator la categoria de nonfictiune va fi ales dintr-o selectie de studii care chestioneaza aspecte controversate din istoria si politica SUA: "Legacy of Ashes: A History of the CIA", de Tim Weiner, volum care a cistigat National Book Award anul trecut, "American Transcendentalism" de Philip Gura, "What Hath God Wrought: The Transformation of America 1815-1848," de Daniel Walker Howe, "Medical Apartheid: The Dark History of Medical Experimentation on Black Americans from Colonial Times to the Present" de Harriet Washington si "The World Without Us", de Alan Weisman's .

Cistigatorii editiei de anul acesta vor fi anuntati pe 6 martie, in cadrul unei ceremonii tinute la New York.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.