Guvernul spaniol a aprobat ieri decretul pentru dizolvarea Parlamentului si pentru convocarea alegerilor legislative la 9 martie, a anuntat premierul socialist, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Seful Guvernului de la Madrid va incerca sa


Guvernul spaniol a aprobat ieri decretul pentru dizolvarea Parlamentului si pentru convocarea alegerilor legislative la 9 martie, a anuntat premierul socialist, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Seful Guvernului de la Madrid va incerca sa obtina un nou mandat de patru ani in fata liderului dreptei spaniole, presedintele Partidului Popular (PP), Mariano Rajoy, informeaza AFP, preluata de NewsIn. Partidul Socialist spaniol (PSOE) este creditat in sondaje in fata PP, ceea ce nu il fereste insa de o posibila supriza negativa, in conditiile in care economia spaniola da semne de incetinire a dezvoltarii. Premierul le-a cerut ieri spaniolilor sa se prezinte la urne si “sa-si exercite dreptul de a alege Guvernul pentru urmatorii patru ani”, in conditiile in care mobilizarea tinerilor alegatori ­ majoritatea votand pentru stanga ­ se anunta decisiva pentru o a doua victorie a socialistilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.