Se vor tranzactiona produse energetice si emisii cu CO2
Pasul urmator, instrumentele futures
Radu Popa vede BRM listata la BVB peste cativa aniActionarii Bursei Romane de Marfuri l-au ales joi in functia de presedinte director general al Bu
Se vor tranzactiona produse energetice si emisii cu CO2
Pasul urmator, instrumentele futures
Radu Popa vede BRM listata la BVB peste cativa aniActionarii Bursei Romane de Marfuri l-au ales joi in functia de presedinte director general al Bursei pe Radu Popa, dupa ce din noiembrie 2007 a primit un mandat provizoriu pentru aceasta functie. Popa a explicat pentru Cuierul National care sunt obiectivele propuse pentru acest an, cele mai importante fiind consolidarea pietei SPOT pentru marfuri si tranzactionarea de cotatii pentru produse energetice. "Principalul obiectiv al noii conduceri a Bursei Romane de Marfuri in anul 2008 il reprezinta consolidarea pietei spot pe marfuri. Specializarea in tranzactionarea si emiterea de cotatii continue pentru principalele categorii de produse energetice reprezinta tinta anului. Daca pentru BRM anul 2007 reprezinta anul primelor cotatii pentru produse petroliere tranzactionate spot, la o bursa de marfuri din Romania, in 2008, consolidarea sistemului de tranzactionare si extinderea marfurilor cotate reprezinta tinta numarul 1. Scopul emiterii unor cotatii continue pe piata fizica il reprezinta demararea tranzactionarii futures avand ca activ suport categoriile de marfuri cotate fizic.
Un alt punct strategic al BRM il reprezinta ringul energiei electrice. Astfel, BRM se va axa in special pe piata en-detail, destinata marilor consumatori eligibili. In paralel, in 2008, BRM va continua sa deserveasca, prin serviciile sale, si entitatile ce apartin statului, prin administrarea pietei la disponibil. Astfel, orice entitate publica poate proceda la achizitia de materii prime cotate pe piata la disponibil. Nici segmentul de consultanta in achizitii publice nu va fi abandonat, specialistii BRM fiind la dispozitia oricaror entitati interesate in achizitii publice, fie ca vorbim de entitati finantate de la bugetul statului, fie ca vorbim de entitati private ce acceseaza fonduri structurale pentru care finantarile se cheltuiesc potrivit aceleiasi legislatii a achizitiilor publice", ne-a explicat presedintele director general al Bursei de Marfuri.Bursa de Marfuri se vrea listata la BVBPe termen mai lung, specialistii de la BRM iau in calcul lansarea de tranzactii cu emisii de dioxid de carbon. Un alt obiectiv important il reprezinta listarea institutiei la BVB. "Pentru perioada 2008 - 2009, in contextul armonizarii aspectelor legislative romanesti legate de protectia mediului cu cerintele legislative la nivel european si pentru a veni in sprijinul operatorilor economici, BRM studiaza oportunitatea lansarii tranzactiilor cu emisii de CO2. Orizontul de timp 2008- 2009 va continua sa situeze BRM ca un lider de opinie fata de demararea activitatii de tranzactionare cu produse agricole, militand consecvent pentru introducerea mecanismelor recipisei de depozit, a Fondului de Garantare a Certificatelor de Depozit, pentru licentierea depozitelor si introducerea sistemului de gradare a cerealelor. Din punct de vedere institutional, pe termen lung, un proiect important il reprezinta listarea actiunilor BRM la BVB", a mai explicat Radu Popa.Se continua extinderea in teritoriu si marirea numarului de clientiPentru realizarea acestor targeturi, Popa ne-a mai spus ca se va continua procesul de extindere a clientilor, dar si consolidarea terminalelor din teritoriu, ajutat de o echipa specializata si dinamica. "Pentru atingerea acestor obiective pe termen scurt si mediu, BRM va continua procesul de extindere a portofoliului de clienti, precum si de consolidare a retelei terminalelor BRM in teritoriu. In paralel, se va continua dezvoltarea unei politici adecvate de personal, in conditiile in care activitatea la BRM implica formarea unei echipe specializate care trebuie sa faca fata tuturor provocarilor create de dinamismul si evolutia noutatilor legate de procesul de tranzactionare", ne-a mai explicat acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.