Vanatoarea anuala de pe domeniul lui Ion Tiriac si-a consumat sambata si duminica inca o editie. Ion Tiriac are ambitia sa faca din vanatoarea de mistreti de la Balc, din Bihor, un eveniment obisnuit pentru o tara civilizata. Nota s
Vanatoarea anuala de pe domeniul lui Ion Tiriac si-a consumat sambata si duminica inca o editie. Ion Tiriac are ambitia sa faca din vanatoarea de mistreti de la Balc, din Bihor, un eveniment obisnuit pentru o tara civilizata. Nota senzationala in care editiile anterioare aveau ca prin­cipal atribut “masacrul” cade in derizoriu atunci cand stii ca numai in Austria si Germania sunt peste 8.500 de domenii de vanatoare, in care se organizeaza partide, multe dintre ele in scopuri comerciale. Vanatoarea de mistreti de la Balc este plasata la mijlocul lui ianua­rie, deoarece vremea cu inghet si zapada este propice acestui tip de vanat. PRIETENI. Ion Tiriac isi invita aici prietenii care sunt legati, in primul rand, de pasiunea vanatorii. Au venit, in 2008, 35 de vanatori, printre care i-am gasit pe printul Sturdza, pe printul Thurn und Taxis, pe Wolfwang Porsche, Klaus Mangold, binecunoscutii oameni de afaceri din industria automo­bilului. Ei au sosit pe aeroportul din Oradea sau din Budapesta si s-au reunit in patru runde de vanatoare de mistreti, in zilele de sambata si duminica. Bilantul a fost prezentat in ceea ce, in limbaj vanatoresc, se numeste “tabloul”, cand pe un platou sunt expuse trofeele. Au fost impuscati, in cele patru runde, 200 de mistreti, dintre cei 35 de vanatori, patru nereusind nici un foc in tinta. Pentru neavizati, un asemenea numar de trofee poate sa emotioneze, dar cunoscatorii stiu ca dimensiunea tarcului in care s-a facut partida, de 1.300 de hectare, asigura un efectiv de 1.300 de exemplare. In parcul de la Balc, traiesc in conditii de salbaticie, pe langa mistreti si cerbi, lopatari si capriori. Efectivul de mistreti este controlat sistematic, vanatorile fiind un mijloc de optimizare a ecosistemului. TROFEE. Editia 2008 a fost considerata un succes de catre participanti, fiind obtinute trofee de vanatoare din categoriile superioare. La mistreti, trofeul este reprezentat de coltii de atac ai animalului. Peste 20 de mistreti au avut coltii de peste 22 de centimetri, dimensiunea unui trofeu foarte bun. Carnea vanatului a fost donata unor asezaminte sociale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.