Un mesaj care cheama la proteste in timpul summitului NATO din aprilie a fost postat pe mai multe site-uri anarhiste din intreaga lume de catre un utilizator care foloseste numele de "Contra Doxa" si care ofera informatii publice despre Casa Poporul
Un mesaj care cheama la proteste in timpul summitului NATO din aprilie a fost postat pe mai multe site-uri anarhiste din intreaga lume de catre un utilizator care foloseste numele de "Contra Doxa" si care ofera informatii publice despre Casa Poporului, fortele de ordine, legi din Romania.
Persoana care a postat mesajul a folosit o adresa de internet care figureaza pe pagina companiei de hosting who.godaddy.com din Statele Unite ca fiind inregistrata in Romania. Potrivit site-ului american, persoana care a cumparat domeniul contra-doxa.com (numele cu care a fost postat mesajul pe site-urile anarhiste) este din Iasi. Datele detinute de who.godaddy.com arata ca persoana care si-a inregistrat domeniul contra-doxa.com se numeste Radu Salahoru. Domeniul apare inregistrat pe 21 septembrie anul trecut si este platit pentru un an. Pe blog, la sectiunea de contact, este trecut un numar de telefon de Orange Romania, la care insa raspunde casuta vocala.

"Articolul" - redactat intr-o limba engleza care are stangacii de topica si un vocabular ce tradeaza un vorbitor c are are alta limba materna - apare, de pilda, postat in 8 noiembrie 2007, pe un site anarhist inregistrat in Marea Britanie.

Biserica Ortodoxa, tinta anarhistilor
Textul seamana cu o relatare neutra, in stil jurnalistic, despre organizarea summitului NATO la Bucuresti. Informatiile par luate, de altfel, din presa sau de pe site-uri oficiale. Dupa ce sunt oferite detalii despre Casa Poporului, care va gazdui reuniunea NATO in aprilie, stilul se schimba, parand mai degraba epistolar: anarhistii sunt avertizati ca probabil nu se vor putea apropia de aceasta zona, pentru ca va fi bine pazita. Prin urmare, sunt sugerate alte locuri de protest - Casa NATO din Primaverii sau chiar bisericile. "Pentru ca religia este predominanta in viata de zi cu zi din Romania, in special cea ortodoxa (86,8%), poti gasi o biserica la fiecare colt, care merita o vizita 'de deranj'", indeamna autorul articolului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.