Franta a dat impusul decisiv fortei europene care va fi desfasurata in Ciad si Africa Centrala, la care Romania si-a anuntat participarea si care urmeaza sa isi inceapa misiunea pe teren cel mai tarziu la sfarsitul lunii viitoare, comenteaza AFP. Pa
Franta a dat impusul decisiv fortei europene care va fi desfasurata in Ciad si Africa Centrala, la care Romania si-a anuntat participarea si care urmeaza sa isi inceapa misiunea pe teren cel mai tarziu la sfarsitul lunii viitoare, comenteaza AFP. Parisul a oferit fortei din Ciad mijloace materiale suplimentare - cinci elicoptere de transport, dintre care unul medical, si patru de atac - indispensabile pentru interventia intr-o regiune intinsa, ce reprezinta o treime din teritoriul francez. Franta a acceptat si sa isi sporeasca efectivele la circa 2.000 de membri, fata de 1.350 cat anuntase initial.

Parisul va furniza si un radar de control aerian care va fi instalat la Abeche, viitorul sediu al comandamentului fortei din estul Ciadului, si trei avioane fara pilot de observare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.