Rodica Culcer a actionat in judecata Societatea Romana de Televiziune, depunand la Tribunalul Bucuresti o cerere de anulare a deciziei prin care a fost destituita din cea mai inalta functie a Directiei de stiri TVR. Pe langa aceasta, jurnalista dore
Rodica Culcer a actionat in judecata Societatea Romana de Televiziune, depunand la Tribunalul Bucuresti o cerere de anulare a deciziei prin care a fost destituita din cea mai inalta functie a Directiei de stiri TVR. Pe langa aceasta, jurnalista doreste sa-si primeasca functia inapoi.

Daca in urma cu cateva luni se lupta cu Tudor Giurgiu, pe atunci presedintele-director general al institutiei, apoi scandalul Remes a pus-o intr-o lumina proasta, iar Sassu, actualul PDG, i-a limitat atributiile, acum, Rodica Culcer se intoarce! Pe 11 februarie se va infrunta in prima batalie (poate singura, depinde cum decurg lucrurile) cu SRTv, privind functia sa in cadrul institutiei.

Pe 28 noiembrie 2007, Culcer depune o plangere impotriva SRTv, cerand anularea deciziei prin care a fost destituita din postul de director al Directiei de stiri din cadrul SRTv si „reintegrarea“ sa in aceasta functie. Culcer considera ca reorganizarea Directiei de stiri este „nemotivata“ de conducerea institutiei si are un caracter „disimulat si neserios“. Totul a pornit de la difuzarea, in 10 octombrie 2007, a unei emisiuni cu &bdquo ;aspecte ce tin de aflarea adevarului in cauze ce privesc demnitari romani (Decebal Traian Remes)“. Jurnalista spune ca a fost „impiedicata“ de catre conducerea SRTv sa difuzeze un nou material legat de acelasi caz, iar dupa cinci zile, „surprinzator, prin hotararea numarul 35 din 15 octombrie, s-a decis reorganizarea Directiei de stiri pe care o conduceam (...). Reorganizarea a avut ca singur scop inlaturarea subsemnatei de la conducerea Directiei de stiri“, printr-o „promovare abuziva“, spune ea. Deranjant pentru Culcer a fost si faptul ca schimbarea produsa in fisa postului sau a dus la diminuarea cu doua treimi a atributiilor sale. Actionarea SRTv in instanta este motivata prin faptul ca postul ei de director al Directiei stiri nu a fost transformat, ci desfiintat, iar in prezent, ca director la Directia emisiuni informative si sport coordoneaza doar activitatea a doua secretare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.