Femeile care obisnuiesc sa consume alimente prajite au un risc crescut de aparitie a cancerului la san. Prin prajire se dezvolta acrilamidele, substante cancerigene care, dupa un studiu realizat de cercetatori ai "Institutului National al Alimentel

Femeile care obisnuiesc sa consume alimente prajite au un risc crescut de aparitie a cancerului la san. Prin prajire se dezvolta acrilamidele, substante cancerigene care, dupa un studiu realizat de cercetatori ai "Institutului National al Alimentelor" din Danemarca, afecteaza mai mult femeile.

Cercetatorii danezi au studiat dieta a 374 de femei care au cancer la san si a 374 sanatoase. Primele obisnuiau sa consume alimente bogate in acrilamide, iar celelalte aveau o dieta bogata in fructe si legume proaspete.

ALTE TESTE. Studiile in acest domeniu au aparut in 2002, cand un grup de oameni de stiinta suedezi a facut un test pe cobai. Acestia au fost hraniti cu alimente bogate in acrilamide si toti au dezvoltat diverse forme de cancer. Cercetarile au continuat si in 2007, iar Janneke Hogervorst, de la Universitatea din Maastricht, a dat publicitatii un studiu de unde reiesea ca femeile cu o dieta bogata in alimente prajite au un risc de aparitie a cancerului de ovare de pana la 80% fata de femeile cu o dieta sanatoasa. Mediciii au atras atentia ca nu numai alimentele dezvolta acrilamide, ci si fumatul.

Prin aceste cercetari medicii vor sa impulsioneze industria alimentara sa gaseasca alternative sanatoase produselor de tip fast-food, care sunt cele mai bogate in acest tip de substante cancerigene.

Cercetarile vor continua pentru a se face legatura intre acrilamide si aparitia cancerului, boala care poate fi fatala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.