Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, senatorul PNL Radu Stroe (foto), a cerut sambata serviciului de informatii sa-i comunice daca convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam au fost interceptate de insti

Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, senatorul PNL Radu Stroe (foto), a cerut sambata serviciului de informatii sa-i comunice daca convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam au fost interceptate de institutie si daca au existat mandate pentru acestea.

El a transmis in acest sens o scrisoare directorului SRI, George Maior, in care mai cere si alte clarificari legate de convorbirile amintite. Stroe a solicitat SRI sa precizeze, de asemenea, daca a luat in discutie o serie de pasaje din aceste convorbiri, respectiv cele care vizeaza identificarea personajului numit "profesorul" sau aspectele legate de actiunile acestuia, identificate in cadrul convorbirilor prin cuvintele "profesorul a sarit la gatul lor".

PASAPORT. O alta cerinta a senatorului a fost ca serviciul sa precizeze daca a luat in discutie plecarea din tara a lui Omar Hayssam cu pasaport fals sau faptul ca el personal (Radu Stroe) sau Comisia SRI, pe care o prezideaza, l-ar fi "albit" pe Omar Hayssam. SRI va putea face aceste prezizari pana in perioada 25-27 ianuarie, cand Comisia parlamentara de control a activitatii serviciului va avea prima sedinta. Liberalul i-a solicitat si procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa discute cu procurorul Nastasiu in legatura cu transcriptul pentru a afla cine este personajul "profesorul". "Cum de procurorul a acceptat in mod implicit, tacit, titulatura de profesor. Inseamna ca stia cine este acest profesor. Din dialogul respectiv rezulta acest lucru. E o obligatie sa se dea lamuriri, cu atat mai mult cu cat ideea ar putea duce catre presedintele Romaniei. Mi-ar fi foarte greu sa cred ca domnul presedinte este asa de bine apreciat de un terorist cum este Omar Hayssam si ca procurorul Nastasiu ar avea stiinta despre asemenea posibilitate", a spus Stroe. El a mai aratat ca MIRA, Politia de Frontiera, SRI si CSAT ar trebui sa se sesizeze in legatura cu afirmatiile din transcriptul discutiilor telefonice respective si sa informeze opinia publica, media si comisiile parlamentare de resort, SRI sau SIE, dupa caz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.