Convorbirile telefonice dintre Omar  Hayssam si Ciprian Nastasiu au pus pe jar Comisia  parlamentara de control al SRI.  Seful Comisiei, liberalul Radu Stroe, nu exclude ipoteza lansata de Gardianul, potrivit careia  “Profe
Convorbirile telefonice dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu au pus pe jar Comisia parlamentara de control al SRI. Seful Comisiei, liberalul Radu Stroe, nu exclude ipoteza lansata de Gardianul, potrivit careia “Profesorul” este sinonim cu presedintele Traian Basescu. Intr-o conferinta de presa organizata ad-hoc, Radu Stroe, seful comisiei de control al SRI, a declarat, ieri, ca a solicitat SRI precizari cu privire la unele afirmatii cuprinse in transcriptul convorbirilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam. El a atras atentia ca doar mass-media au adus in discutie convorbirile telefonice ale lui Omar Hayssam cu procurorul Ciprian Nastasiu. “Nicio institutie a statului nu a avut un punct de vedere clar fata de aceasta problema”, a atras atentia Stroe, care a precizat ca a trimis o scrisoare SRI in care cere o serie de lamuriri legate de unele pasaje din transcriptul acelorasi convorbiri. “Vrem sa stim daca interceptarile respective au fost efectuate de SRI, daca au existat mandate, autorizatii, vrem sa stim daca au luat in discutie o serie de pasaje din cad rul convorbirii”, a declarat el, adaugand ca a cerut si informatii legate de persoane din cadrul SRI care ar fi putut contribui la iesirea lui Hayssam din tara. De asemenea, el considera ca informatia data de Hayssam- potrivit careia ar fi parasit tara cu un pasaport fals- impune clarificari din partea institutiilor abilitate. “Institutii precum MIRA, SRI si chiar CSAT ar trebui sa informeze media, opinia publica si comisiile parlamentare despre aceste informatii”, a afirmat liberalul.

Codruta Kovesi, solicitata sa intervina

Stroe a afirmat ca nu are, ca presedinte al comisiei parlamentare, atribute pe linie de parchete, dar ca Procurorul general al Romaniei (Codruta Kovesi-n.r.) ar trebui “sa analizeze si sa se pronunte in legatura cu unele afirmatii referitoare la o serie de persoane”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.