REPORT LOTO 6/49. Celebrele cozi la alimente de pe vremuri s-au mutat la Loteria Romana. Pentru cel mai mare premiu din istoria acesteia, peste 35 de milioane de lei, romanii s-au inghesuit la cozi. Nici unul dintre jucatori nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase: 33, 35, 23, 12, 19, 25. Reportul la categoria I este de 35.055.958 RON. La categoria a II-a 99 de persoane au castigat cate 13.859 RON, in timp ce la categoria a-III-a, 4574 persoane, cate 449 RON fiecare. Numarul de la Noroc: 0213888. (D.C.)

13:08 - EXPLOZIE
TULCEA. Un barbat se afla in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta, dupa ce a fost victima unei explozii in propria locuinta.
CEATA. Navigatia in porturile maritime a fost din nou suspendata ieri-dimineata din cauza vizibilitatii reduse provocate de ceata.

13:13 - RAPORT
POLEI. Circulatia rutiera era ieri ingreunata pe DN 17, intre Beclean si Bistrita, din cauza poleiului format. Drumarii au fost obligati sa imprastie in noaptea de sambata spre duminica peste 30 de tone de antiderapant pe DN 17 C - la Dealul stefanitei, si pe DN 17 D - la Rodna.
GORJ. Echipajul Statiei de Ambulanta Gorj, acuzat de rudele unei tinere decedate vineri seara ca a intervenit prea tarziu pentru a acorda primul ajutor, este considerat nevinovat de conducerea ASP din judet. Un raport complet despre incident va fi inaintat in cursul zilei Ministerului Sanatatii.

ARGES - Seif furat dintr-o reprezentanta Ford
Reprezentanta Ford din Pitesti a fost sparta in noaptea de sambata spre duminica, hotii plecand cu seiful in care se afla suma de 7.000 de lei. Deocamdata nu exista indicii despre identitatea suspectilor, deoarece reprezentanta auto nu avea sistem de supraveghere video, iar paznicii nu au observat nimic, conform anchetatorilor. Furtul a fost anuntat ieri-dimineata de angajatii societatii care se afla in zona de sud a municipiului Pitesti, la iesirea catre autostrada A 1.

UE - Romanii au restrictii la munca in Italia
Italia mentine restrictiile pentru muncitorii bulgari si romani pana la sfarsitul anului 2008, relateaza Rompres. Restrictiile nu se refera la angajatii din cele doua tari care lucreaza in domeniile turismului, agriculturii, economiei menajere, constructiilor, metalurgiei, mecanicii sau au un loc de munca de inalta calificare. Pentru celelalte domenii, solicitantii urmeaza sa fie supusi procedurilor pentru imigranti.

GalaTi - Furt-record cu un tren-fantoma
Hotii au reusit sa fure 17 rulouri de tabla zincata de cea mai buna calitate si sa le scoata din societate cu un tren fantoma, acesta fiind un nou "record" in privinta furturilor din combinatul siderurgic galatean, rulourile fiind gasite ieri aruncate pe camp. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Galati au inceput o ancheta.

Citeste si:

BISTRITA - Patron amendat din cauza unui furt
Proprietarul unui magazin satesc din Bistrita-Nasaud a fost amendat de politisti cu o suma de cinci ori mai mare decat cea cu care a fost jefuit, fiindca localul sau nu era prevazut cu sistem de alarma, transmite Mediafax. Barbatul a reclamat la Politie ca cineva i-a spart magazinul mixt din curtea casei sale si i-a furat 400 de lei. La fata locului, politistii au constatat insa ca barbatul trebuie sa fie amendat cu 2.000 de lei, suma de cinci ori mai mare decat cea cu care a fost jefuit, fiindca nu si-a montat sistem de alarma. POSIBIL BLOCAJ: Parchetul datoreaza bani legistilor Activitatea procurorilor de la Parchetul Bucuresti ar putea fi blocata din cauza unei datorii catre Institutul de Medicina Legala (IML). Legistii ameninta ca nu mai elibereaza rapoarte de expertiza daca procurorii nu vor plati o datorie de peste 500.000 de lei. Banii trebuiau achitati de anul trecut, insa ordonatorul de credite nu a facut viramentul in contul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Fara ra­poar­tele IML, anchetatorii nu pot incheia rechizitoriile, iar invi­nuitii nu ajung in instanta. (V.F.)

BIHOR - Vanatoarea de la Balc, incheiata
Vanatoarea organizata timp de doua zile pe domeniul Balc al lui Ion Tiriac, la care au participat aproximativ 30 de personalitati, s-a incheiat ieri fara incidente. Potrivit unor surse din randul gonacilor, rezultatul a fost mai modest decat la vanatorile precedente, fiind impuscati circa 160 de mistreti. Carnea urmeaza a fi impartita intre cei peste 100 de angajati care au ajutat la desfasurarea vanatorii si asezaminte sociale. Doua tiruri frigorifice au fost vazute intrand pe domeniul de la Balc pentru a prelua carnea.

ASIGURARI SANATATE - Datornici de lux la Braila
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila are de incasat 10 miliarde ROL de la persoanele fizice autorizate, care nu au achitat contravaloarea asigurarilor de sanatate pentru ultimii ani fiscali. In topul datornicilor se afla un birou notarial si trei cabinete de avocatura, care datoreaza CJAS 3,5 miliarde ROL si care au fost deja date in judecata de CJAS, pentru recuperarea debitelor. Avocatii si notarul nu au comentat informatiile furnizate de CJAS si asteapta decizia instantei. (N.B.)

CFR - Mai multe trenuri spre Bacau/ Brasov
CFR Calatori va introduce incepand de astazi opt trenuri suplimentare pe relatiile Bucuresti Nord - Bacau si Bucuresti Nord - Brasov, dupa cum urmeaza: doua trenuri rapide ce vor circula zilnic pe ruta Bucuresti Nord - Bacau in perioada 14.01 2007-24.04 2008, alte doua trenuri vor circula zilnic pe relatia Bucuresti Nord - Brasov si retur pana la 24.02 2008. Pe ruta Bucuresti Nord - Brasov vor fi introduse patru trenuri rapide care vor circula numai in zilele de vineri, sambata si duminica, pana la 24.02 2008.

SNLO - MEF contesta decizia instantei
Ministerul Economiei (MEF) contesta decizia Tribunalului Gorj din noiembrie 2007 prin care BNP Consult, lichidatorul Societatii de Inchidere si Conservare a Minelor, preia pachetul majoritar de actiuni la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO). Viorel Palasca, secretar de stat in MEF, a declarat ca recursul se va judeca in februarie. "Nu avem nici un fel de ingrijorare ca vom pierde. Mai mult, in adunarea creditorilor SNLO s-a decis inlocuirea lichidatorului", a spus el. Jurnalul National a prezentat "invartelile" prin care statul a pierdut controlul SNLO.