Presedintele Traian Basescu a avut sambata o intalnire cu noua reprezentanti ai Blocului National al Revolutionarilor din 1989, insotiti de Sorin Iliesiu, in calitate de reprezentant al societatii civile. Seful statului s-a declarat surprins la incep
Presedintele Traian Basescu a avut sambata o intalnire cu noua reprezentanti ai Blocului National al Revolutionarilor din 1989, insotiti de Sorin Iliesiu, in calitate de reprezentant al societatii civile. Seful statului s-a declarat surprins la inceputul intalnirii de "tacerea totala" legata de faptul ca zeci de revolutionari se afla in greva foamei.


GREVISTI. Basescu l-a intrerupt pe primul vorbitor de la intalnire, pentru a face o precizare, "cat timp presa este inca prezenta", relateaza Mediafax. "Pe mine m-a surprins ca sunt cateva zeci de oameni in greva foamei de multa vreme si este o tacere totala", a spus Basescu. Sorin Iliesiu a spus ca este vorba despre sute de oameni aflati in greva foamei. La finalul intalnirii, reprezentantii Blocului National al Revolutionarilor 1989 au declarat ca seful statului le-a promis sprijin politic. Revolutionarii cer deblocarea si finalizarea "in regim de urgenta" a preschimbarii certificatelor de revolutionar, fara de care nu pot beneficia de privilegiile ce le revin din acest statut. Totodata, ei solicita "stoparea modului defectuos de lucru" care, in opinia lor, permite tergiversarea finalizarii dosarelor Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si aflarea cat mai repede a adevarului despre revolutie. Ei cer si sa se aplice Legea 341/2004 a recunostintei fata de eroii martiri si luptatorii care au contribuit la victoria revolutiei romane din Decembrie 1989. Legea recunostintei acorda unele drepturi eroilor din 1989 si urmasilor acestora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.