Presedintele Interpol, Jackie Selebi, suspendat sambata din functia de sef al politiei sud-adricane, este acuzat ca a primit 1,2 milioane de euro de la un apropiat pe care il informa cu privire la anchetele care il vizau, transmite AFP. Selebi este
Presedintele Interpol, Jackie Selebi, suspendat sambata din functia de sef al politiei sud-adricane, este acuzat ca a primit 1,2 milioane de euro de la un apropiat pe care il informa cu privire la anchetele care il vizau, transmite AFP. Selebi este presedinte Interpol din 2004. Vineri, procurorul general anuntase ca este pregatit sa il inculpe pe Selebi pentru coruptie si obstructionarea justitiei, acuzandu-l ca a intretinut o "relatie de coruptie generalizata" cu un traficant de droguri implicat intr-o crima. Selebi a recunoscut ca este prieten cu Glen Agliotti, condamnat recent pentru trafic de droguri si acuzat de moartea unui magnat minier, dar afirma ca a avut permanent "mainile curate". Totusi, potrivit dosarului intocmit de procuratura impotriva sa, el l-ar fi informat pe Afliotti de anchetele care il vizau, in schimbul unei sume de bani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.