Identificarea „domnului profesor“ din convorbirile telefonice ale lui Omar Hayssam cu presedintele Traian Basescu este o ipoteza luata in calcul de mai multi politicieni. Deputatul PNL Ioan Ghise a confirmat ipoteza lansata de „Gar
Identificarea „domnului profesor“ din convorbirile telefonice ale lui Omar Hayssam cu presedintele Traian Basescu este o ipoteza luata in calcul de mai multi politicieni. Deputatul PNL Ioan Ghise a confirmat ipoteza lansata de „Gardianul“, afirmand ca exista mai multe indicii care trimit la implicarea lui Traian Basescu in cazul teroristului sirian.

Potrivit deputatului PNL Ioan Ghise, este „foarte posibil“ ca numele de cod „domnul profesor,“ care apare in stenogramele convorbirilor dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu, sa faca referire la presedintele Romaniei Traian Basescu. Ioan Ghise a declarat, pentru „Gardianul“, ca exista indicii care ar confirma aceasta posibilitate. „Se stie ca Mohammad Yassin a fost intermediarul intre Hayssam si capii serviciilor noastre secrete, iar conform Legii sigurantei nationale acestia sunt obligati sa informeze Presedintia. Nici pana acum presedintele Basescu nu a explicat cetatenilor cum a fost posibil ca cel mai mare terorist condamnat in Romania sa paraseasca tara cu concursul serviciilor noastre secrete. Este dovada cea mai conclu denta ca presedintele este interesat sa musamalizeze cazul Hayssam“. De asemenea, Ioan Ghise nu a exclus posibilitatea ca scandalul din Justitie, care a coincis cu publicarea stenogramelor convorbirilor dintre Hayssam si Nastasiu, sa nu fi fost declansat intr-un moment ales la intamplare. In acelasi context, senatorul PRM Lucian Bolcas a declarat, referitor la supranumele de „domnul profesor“, ca indiciile sunt absolut univoce, indicandu-l pe seful statului. El a adaugat, ca, in cazul in care aceasta ipoteza se confirma, Traian Basescu ar putea fi trimis in judecata pentru tradare de tara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.