Trei cetateni germani au disparut fara urma de mai bine de o luna, dupa ce au plecat intr-un circuit turistic prin tara.Circuitul cuprindea orasele Deva, Brasov, Galati, Maramuresul si manastirile din Nordul Moldovei .

Ioan si MariaKeller
Trei cetateni germani au disparut fara urma de mai bine de o luna, dupa ce au plecat intr-un circuit turistic prin tara.Circuitul cuprindea orasele Deva, Brasov, Galati, Maramuresul si manastirile din Nordul Moldovei .

Ioan si MariaKeller, impreuna cu fiul lor, Denis, au sosit in Romania in data de 14 noiembrie 2007, si au locuit timp de o saptamana la o ruda din Timisoara. Dupa acest sejur, au plecat cu autoturismul propriu - un VW Passat combi, de culoare albastru inchis metalizat, cu numarul de inmatriculare HU-ST-445 - pe itinerariul Deva-Brasov-Galati si zona Maramuresului, unde doreau sa viziteze manastirile. Ultima data au luat legatura cu rudele lor pe data de 29 noiembrie 2007, de pe telefonul mobil a lui Ioan Keller, cand au anuntat ca se afla la Brasov si-si continua excursia catre Delta Dunarii si, apoi, manastirile din Bucovina si Maramures. Dupa aceasta data nu au mai putut fi contactati, motiv pentru care rudele disperate au sesizat Politia. „Au venit regulat in Romania si niciodata nu au fost probleme. Acuma ne-am gandit ca nu-i in regula si am anuntat Politia. Ultima oara ne-au sunat in data de 30 noiembrie, de la Brasov, si ne-au spus ca vor veni sa facem Craciunul impreuna. De atunci nu au mai raspuns la telefon, au telefonul inchis, e un copil minor cu ei, poate au cazut intr-o prapastie sau o rapa. Nu stim. Toata familia e disperata. Vrem sa-i gasim”, a declarat Petrica Savu, fratele femeii disparute. Alte rude ale familiei Keller au depus o alta sesizare la autoritatile germane, in care au solicitat urmarirea si identificarea tuturor conturilor bancare folosite de sotii disparuti in Romania, dar si localizarea telefonului mobil care are numar de Germania. Din data de 3 ianuarie, cei trei membri ai familiei Keller au fost dati in urmarire generala.

Anchetatorii vor verifica mortii fara identitate

De la declansarea cercetarilor, anchetatorii au aflat ca Maria Keller a vorbit la telefon cu fratele ei in Ajunul Craciunului, cand i-a spus ca toti s-ar afla undeva intre Moldova si Maramures, fara a preciza exact localitatea. Tot in ajunul Craciunului, fiica familiei Keller, ramasa in Germania, a primit un SMS de pe telefonul mobil al mamei sale, in care era anuntata ca toti trei sunt bine si ca urmeaza sa o mai sune, lucru care nu s-a intamplat nici pana acum.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.