Doi gemeni, frate si sora, conceputi pe cale naturala, separati la nastere si crescuti de familii adoprive diferite, s-au casatorit fara cunoasca relatia lor de rudenie, relateaza AFP

Un judecator de la Inalta Curte a pronuntat recent

Doi gemeni, frate si sora, conceputi pe cale naturala, separati la nastere si crescuti de familii adoprive diferite, s-au casatorit fara cunoasca relatia lor de rudenie, relateaza AFP

Un judecator de la Inalta Curte a pronuntat recent nulitatea acestei casatorii incestuoase,

Detaliile acestui caz, precum si identitatea gemenilor nu au fost dezvaluite.

Cazul a fost prezentat opiniei publice britanice de , lordul David Alton, intr-o alocutiune rostita in Camera Lorzilor,

Potrivit lordului Alton, de religie catolica, acest lucru ilustreaza carentele unui proiect de lege, aflat in prezent in discutie in Parlament, care isi propune sa ajute cuplurile de homosexuali sa aiba copii.
Textul prevede acordarea pentru aceste cupluri a recunoasterii ca sunt parintii legali ai copilului nascut datorita unei donatii de ovul sau sperma.
De asemenea, proiectul de act normativ nu prevede si obligarea dezvaluirii identitatii donatorului sau donatoarei, ceea ce inseamna ca un copil n-ar putea afla ca a fost conceput prin fecundare artificiala.

Fecundarea in vitro, care favorizeaza nasterea de gemeni, va duce probabil la cazuri similare daca, prin lege, copiilor nu li se va asigura dreptul de a-si putea cunoaste parintii biologici, a mai spus Alton, citat de AFP.

"Dreptul copiilor de a cunoaste identitatea parintilor biologici este un drept uman. Vor mai fi si alte cazuri de acest gen daca copiii nu vor avea acces la adevar", a conchis membrul Camerei Lorzilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.