Firma detinuta de familia libaneza Hariri a devenit proprietarul operatorului de telefonie mobila cu acte in regula.

Saudi Oger Ltd. a anuntat, vineri, oficial, achizitionarea de la partenerul sau Qualcomm Incorporated a 50% din part
Firma detinuta de familia libaneza Hariri a devenit proprietarul operatorului de telefonie mobila cu acte in regula.

Saudi Oger Ltd. a anuntat, vineri, oficial, achizitionarea de la partenerul sau Qualcomm Incorporated a 50% din participatia acestuia in compania Inquam Limited.

Telemobil SA, o subsidiara a Inquam Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile de date si voce 3G sub numele de Zapp, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Inquam, o companie care avea ca actionari cu participatii egale Saudi Saudi Oger si Qualcomm controlau firma Inquam Romania, actionarul majoritar al Telemobil, ambele avind parti egale, insa existind si citiva actionari minoritari.

Inquam era un joint venture intre fondul de investitii britanic Omnia (detinut in proportie de 46,5% de Saudi Oger, proprietate a familiei fostului premier libanez Rafik Hariri, asasinat in 2005) si compania americana Qualcomm, care detine patentul pentru tehnologia CDMA, folosita de Zapp. Inquam Romania, societate inregistrata in Insulele Virgine, detine peste 99,99% din titlurile operatorului roman, alaturi de Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - o actiune, si o persoana fizica romana - o actiune.

Telemobil avea aproximativ 470.000 de clienti in decembrie 2006 si, conform lui Di Pietro, a depasit pragul de 500.000 de clienti in luna iunie a anului trecut. Din totalul clientilor, incluzind serviciile de telefonie fixa si cele de telefonie mobila, 65% dintre clientii Telemobil sint din clasa business, restul fiind rezidentiali, au precizat oficiali ai companiei. La telefonie fixa, compania detine circa 60.000 de clienti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.