Raportul final al Institutului National de Medicina Legala (INML) in cazul accidentului in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la sfarsitul anului trecut, releva ca presupusa victima nu a fost lovita de o masina. Medicii le
Raportul final al Institutului National de Medicina Legala (INML) in cazul accidentului in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la sfarsitul anului trecut, releva ca presupusa victima nu a fost lovita de o masina. Medicii legisti spun ca este vorba de echimoze ce ar fi putut fi provocate de o cadere pe gheata. Expertiza infirma astfel ipoteza avansata in urma declaratiilor unor martori care au relatat ca adolescenta ar fi fost luata pe capota masinii conduse de Ludovic Orban.
"Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, in sensul evidentierii unor leziuni a caror forma si dimensiuni sa corespunda unui relief al autovehicolului sau amprentei pneurilor", se arata in documentul INML, care a fost inaintat ieri Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit medicilor de la INML, la data examinarii medico-legale, tanara prezenta mai multe leziuni minore, unele fiind mai vechi, in privinta celor mai recente legistii neavand indicii clare ca ele ar fi fost cauzate de impactul cu un autovehicul. Leziunile recente se aflau pe partea dreapta, la mana si picior, iar ele puteau proveni dintr-o cazatura.
Incercarile procurorilor, esuate
Tatal presupusei victime a accidentului in care a fost implicat ministrul Orban a declarat pe 21 decembrie, dupa ce a fost audiat la Parchetul General, ca fusese cu o zi in urma, cu fiica sa, la Institutul de Medicina Legala, fara sa precizeze care a fost scopul acestui demers. Gavril Todean a negat faptul ca fiica sa ar fi victima accidentului rutier in care a fost implicat ministrul Transporturilor si a precizat ca aceasta a alunecat pe gheata si a cazut cu putin timp inainte ca Ludovic Orban sa derapeze. Totusi, desi barbatul, intreaga familie a acestuia si chiar victima insasi au negat orice legatura cu evenimentul rutier in care a fost implicat ministrul Orban, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au incercat cu orice pret sa scoata o victima in acest caz. Familia Todean a fost permanent hartuita si silita aproape sa recunoasca un anumit scenariu, propus de anchetatori, dar negat cu vehementa chiar de "victima". In acest scop, tatal fetei a fost chemat repetat la audieri de catre procurori, de fiecare data fiindu-i puse aceleasi intrebari. De asemenea, barbatului i s-a cerut testarea cu poligraful, pentru ca, in cele din urma, tanara sa fie dusa la Institutul de Medicina Legala, pentru cercetari. Au fost incalcate in acest caz si Drepturile Copilului, presupusa victima stand incuiata in casa, dupa ce insusi seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, a prezentat datele minorei in direct pe un post de televiziune, fara acordul ei sau al familiei.
Permis suspendat
Parchetul General a cerut cauza privind evenimentul rutier care a avut loc in 16 decembrie, pe soseaua Cotroceni, de la Brigada Politiei Rutiere din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Solicitarea a fost facuta de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere informatiile publice conform carora evenimentul rutier s-a soldat cu victime. Ministrului Transporturilor i-a fost suspendat permisul de conducere dupa ce s-a prezentat pe 17 decembrie, in jurul orei 19:30, la sediul Brigazii Politiei Rutiere a Capitalei pentru a declara un accident in care fusese implicat cu o zi in urma, in jurul pranzului. Accidentul s-a produs pe 16 decembrie, in jurul orei 14.30, pe soseaua Cotroceni, intre masina Audi condusa de ministrul Orban si un Matiz. Ludovic Orban a declarat accidentul la mai mult de 24 de ore de la producerea lui, motiv pentru care permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioada de 30 de zile si a primit o amenda de 195 de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.