Desi sezonul vacantelor de iarna este in toi, tour-operatorii straini au lansat deja primele oferte pentru sezonul estival 2008, incercånd sa-i atraga din timp pe romåni cu preturi mici si propuneri tentante. In paralel, proprietarii pen
Desi sezonul vacantelor de iarna este in toi, tour-operatorii straini au lansat deja primele oferte pentru sezonul estival 2008, incercånd sa-i atraga din timp pe romåni cu preturi mici si propuneri tentante. In paralel, proprietarii pensiunilor turistice autohtone au anuntat si ei tarifele pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai sau a Pastelui.

Diferentele de pret sunt de-a dreptul socante. Astfel, daca grecii cer doar 50-75 euro pentru o saptamana de cazare - cu sau fara mic dejun - la o vila de doua stele din Halkidiki, patronii pensiunilor romanesti cer 70-75 euro de persoana pe zi, cu pensiune completa. Oferte ispititoare au lansat si tour-operatorii din Turcia, Malta, Tunisia, Spania si Portugalia. Cei care rezerva din timp si platesc integral pachetele pana la sfarsitul lunii martie primesc un discount de pana la 15% din pretul final.

Paste de lux in pensiunile din Bucovina
Primii intreprinzatori autohtoni care care si-au definitivat pachetele turistice pentru sarbatoarea Pastelui sunt patronii pensiunilor din Bucovina, ale caror afaceri au prosperat din plin la acest sfarsit de an. Pre turile anuntate de acestia pornesc de la 70 de euro pe zi/persoana pentru un pachet complet de minimum trei zile, dupa cum a declarat Emil David, directorul departamentului de promovare turistica a Asociatiei Pensiunilor din Bucovina. „Numarul turistilor care si-au petrecut sarbatorile de iarna in pensiunile din Bucovina a fost impresionant. Organizarea manifestarii Anul Bucovina din perioada iunie 2007 - iulie 2008 a contribuit esential la atragerea de turisti romani in zona. Consideram ca punctul de interes va ramane si de Paste zona Vatra Dornei si Gura Humorului, care detine o capacitate de cazare de peste 4.000 de locuri, cu un grad de ocupare, in medie, de 75%“, a afirmat David.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.