Craciunescu in top
Fostul arbitru roman ocupa locul 36 in clasamentul all-time al arbitrilor, dat publicitatii ieri de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Ion Craciunescu a acumulat 11 puncte si se afla la egalitate cu Arturo Brizio Carter (Mexic), Herbert Fandel (Germania), Bo Karlsson (Suedia), Graham Poll (Anglia) si Roberto Rosetti (Italia). Primul loc este ocupat de fostul arbitru italian Pierluigi Collina, cu 86 de puncte, urmat de liderul clasamentului pe 2007, germanul Markus Merk, cu 65 de puncte, si de danezul Peter Mikkelsen, cu 62 puncte. Ungurul Sandor Puhl ocupa locul patru, cu 50 de puncte, la egalitate cu danezul Kim Milton Nielsen. Locul sase este ocupat de suedezul Anders Frisk, cu 40 de puncte, urmat de italianul Pierluigi Pairetto, cu 37 puncte, si de francezul Michel Vautrot, cu 36 puncte. Clasamentul all-time cuprinde prestatiile arbitrilor din perioada 1987-2007. (MIG)
Marius Stan: "Szekely pleaca in strainatate!"
Presedintele Otelului a declarat ieri ca mijlocasul galatean nu va fi achizitionat de Rapid, urmand sa fie transferat in aceasta pauza competitionala la o echipa din strainatate. "Szekely e acum cu noi, pleaca cu Otelul in pregatire. Nu o sa mai apara nimic nou cu Rapid. La noi n-a ajuns nici o oferta concreta de la Rapid si, sincer, nici nu ne pasioneaza. Nu s-a discutat nimic despre bani sau asa ceva. Szekely nu pleaca la Rapid, va pleca in strainatate in aceasta iarna. Sigur va pleca afara", a spus Stan. Oficialul galatean a explicat ca exista doua oferte din strainatate pentru Szekely: "Este o echipa din Rusia, dar a aparut si o alta echipa din Occident. Pana la urma va pleca la una dintre acestea doua". Directorul executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, anuntase miercuri, la finalul sedintei Consiliului de Administratie, ca Szekely este "principala tinta" a clubului giulestean in campania de transferuri din aceasta pauza competitionala. (MIG)
Bute si "profesorul" Joppy
Campionul mondial al categoriei super-mijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a spus intr-o conferinta de presa organizata la Montreal ca-l trateaza cu respect pe americanul William Joppy, in fata caruia isi va apara centura cu diamante, pe 29 februarie, la Centre Bell. "Pana acum, fiecare dintre adversarii mei au fost alesi pentru a-mi asigura progresul. Chiar daca eu sunt campionul, cu un adversar de talia lui Joppy, eu sunt cel care ma aflu in postura de elev. Are o experienta vasta, a boxat impotriva unor legende si cred ca dupa acest meci voi fi un boxer mai bun", a spus Bute, care se va ciocni de un adversar cu un palmares impresionant, incununat de titlul de campion mondial WBA. Conform datelor oficiale, Joppy (37 ani) a adunat pana acum 39 de victorii, dintre care 30 inainte de limita, si se poate mandri cu faptul ca a incrucisat manusile cu mai multi campioni de legenda, precum Roberto Duran, Felix Trinidad si Bernard Hopkins. (T. RIST)